ŽUPNE OBAVIJESTI – 27. NKG, 13. listopad 2024.

1. Cijeli ovaj mjesec molimo listopadske pobožnosti: svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije kod bijeloga oltara, a nakon toga je sveta misa.

2. Sutra je sveta misa u bolničkoj kapeli, u utorak je pobožnost sv. Antunu u 17:45, a u četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje.

3. U utorak, navečer u 19:30 sati, je sastanak za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Djeca ne trebaju dolaziti već samo roditelji. Molimo prenesite informaciju jedni drugima.

4. Ovaj tjedan je redoviti župni vjeronauk: prvopričesnici srijedom u 9 ili u 15 sati, a krizmanici četvrtkom u 10 ili u 15 sati.

5. Molimo vas da za vrijeme obnove krovišta samostana ne parkirate i ne prolazite, te pazite na vlastitu sigurnost u blizini skele i dizalice. Obavještavamo vas da će se uskoro samostansko dvorište početi zaključavati, te će biti otvoreno samo preko dana.

6. U petak je blagdan sv. Luke, zaštitnika liječnika i bolesnika, a večernju svetu misu ćemo prikazati za medicinske djelatnike koji će s nama proslaviti svoga zaštitnika.

7. U subotu, povodom blagdana sv. Luke, Franjevački Svjetovni Red organizira susret za bolesnike i vjernike starije dobi. Biti će sveta misa, prilika za ispovijed i zajednička podjela sakramenta bolesničkog pomazanja, te nakon toga i prigodno druženje u našoj blagovaonici, a početak je u 14 sati. Sve vas koji imate starije ili bolesne članove obitelji, rodbine, susjede ili druge bližnje koje treba dovesti autom do crkve molimo da im budete na usluzi i da ih obavijestite o ovome događaju.
Detaljne informacije imate na plakatima.

8. Istoga dana, u subotu uvečer, slavimo svetu misu za poginule pripadnike 132. brigade hrvatske vojske čiji dan osnivanja slavimo.

9. Za tjedan dana slavimo Misijsku nedjelju kada Crkva u cijelome svijetu prikuplja sredstva za misijska područja i moli za uspjeh misionara.

10. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, Glas Koncila. Biskupijsko glasilo Zajedništvo možete besplatno uzeti.

11. Naš požeški biskup je svim svojim vjernicima poslao pismo u kojem izražava sućut i solidarnost sa stradalim ljudima u nedavnim poplavama u Bosni i Hercegovini. Pozvao nas je također da pružimo i ruku pomoći, te svi koji žele mogu staviti svoj prilog u škrabice sa natpisom „Pomoć stradalima u poplavi – BiH“. Također možete svoj prilog dati i u župnom uredu kroz sljedeći tjedan.