Kategorija: HKLD

Bolnička kapelica

Kada bolest pokuca na vrata, svi se osjećamo ugroženi, bespomoćni te osjećamo potrebu za tuđom pomoći; želimo što prije ozdraviti ili pak staviti bolest pod kontrolu. Bolesnici koji boluju od kroničnih bolesti moraju se još naviknuti na svoju bolest, živjeti s njom, prilagođavajući svoj život zahtjevima same bolesti, a sve bez nade u potpuno izlječenje i u strahu od mogućih komplikacija.

Više ...

Umjetna oplodnja

Svijet globalizacije i vrijeme komunikacije i tehnoloških znanja u kojem živimo omogućuje nam danas, ovdje u Hrvatskoj, u Našicama, saznavati i ponašati se kao građani suvremenog svijeta, uzimajući pod tim naslovom i dobro i loše što je na ponudu. Neprimjetno i često bez puno promišljanja prihvaćamo način života i svjetonazor «modernih i naprednih«, zapadnih zemalja. Tako se, između ostalog, i kod nas primjećuje trend promjene  razmišljanja i ponašanja glede obitelji i braka.

Više ...

Godišnja izborna skupština Podružnice HKLD-a

Godišnja izborna skupština Hrvatskog katoličkog liječničkog društva održana je 26. ožujka 2007. Skupštini su, uz 15 članova HKLD, nazočili: duhovnik naše podružnice fra Ivan Mikić, ravnateljica Opće županijske bolnice Našice mr. sc. dr. Vesna Čačinović, pravnik iste ustanove dipl. iur. Tadija Mamić, viša medicinska sestra Adela Strišković, Katica Stjepčević kao predstavnica HKD medicinskih sestara i tehničara Požeške biskupije te prof. Ivica Gerendaj, predstavnik Hrvatskog katoličkog društva prosvjetnih djelatnika Požeške biskupije. Nakon uvodnog duhovnog nagovora podneseno je izvješće o djelatnosti Podružnice tijekom 2006. godine, u kojem je navedeno:

Više ...