Kategorija: Vijesti

OBAVIJEST IZ CRKVE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA IZ NAŠICA

Draga braćo i sestre,

od subote, 28. studenoga, na snazi su nove protuepidemijske mjere.

Odluka civilnih vlasti je da se zbog zdravstvenih razloga ograničavaju sva okupljanja, pa i okupljanja u crkvi, na 25 osoba ukupno po pojedinom vjerskom obredu ili euharistijskom slavlju.

Preporuka je da se misna slavlja, kad god je to moguće, prenose putem radio, TV programa ili na drugi način, koji će omogućiti vjernicima da prisustvuju misnom slavlju bez dolaska u vjerske objekte.

Pozvani smo držati se mjera i preporuka kao odgovorni ljudi.

Mi ćemo prenositi sve nedjeljne svete mise (7, 9, 11 i 18:30 sati) online preko našega facebooka i župne internetske stranice.

Radio Našice prenosit će nedjeljno misno slavlje u 11 sati uživo u svom programu.

Molimo Vas da u svojim domovima pratite misu online ili preko radija.

U dvorani Emaus postavit ćemo ekran na kojem će također 25 osoba moći pratiti misu online.

Prijave za svete mise nedjeljom i za svete mise preko dana primat ćemo u župnome uredu od 9 do 11 sati, može i telefonom. Prijave će se primati samo za dan unaprijed, a u subotu i za nedjelju i za ponedjeljak.

Pojačana je opasnost od zaraze.

Stoga zaista molimo vjernike da prema preporuci prate svetu misu kod svoje kuće preko medija, a oni koji će se prijavljivati na popis za crkvu i Emaus, da to čine u solidarnosti i po načelu pravednosti, kako bismo izbjegli da s jedne strane neka braća i sestre ne mogu doći na red, a s druge strane da pojedina braća i sestre budu na popisu svaki dan.

Imamo i posebnu molbu: osobe koje su starije, teško bolesne i u rizičnim skupinama molimo zaista da se ne prijavljuju na popis za dolazak na misu u crkvu.

Držimo se propisanih mjera, pazeći jedni na druge i na sebe i moleći za zdravlje svih, osobito najranjivijih, kao i za prestanak pandemije i strpljivost i ustrajnost u ovim kušnjama.

Vrijeme kušnji je i vrijeme milosti, stoga računamo na Božju milost u svakoj molitvi i svakom pobožnom činu u svojem srcu i u skrovitosti svoga doma, gdje Bog vidi i uzvraća.

Holywin u Našicama

123308883_3709916722394475_4023813265582191508_n

Molitveno bdjenje poznatije kao “Holywin – svetost pobjeđuje” i ove godine održan je u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama 31. listopada.

123247698_680250442887884_7601743048656608515_n

Program je započeo molitvom krunice koju su predmolili framaši i mladi iz župe. Svečano misno slavlje predvodio je fra Petar Cvekan, gvardijan i župnik župe sv. Antuna Padovanskog.

Nakon misnog slavlja uslijedila je kateheza, koju je vodio župni vikar fra Marijan Vidović koji je pokušao potaknuti mlade i sve okupljene na svetost u današnjem društvu. Sudionici su bili vođeni kroz program na način da su mogli steći nove spoznaje, nasmijati se, pjevati, slušati, te razmisliti o aktualnim temama Crkve i svetosti.

Edukativno zabavni program za sve okupljene pripremili su framaši, koji su kroz skeč “Neobraćena karika” pokušali približiti okupljenima neke od najpoznatijih svetaca našega vremena. Bdjenje je završilo euharistijskim klanjanjem, koje je glazbeno animirao zbor “Snaga Duha”.

Preuzeto s: https://ika.hkm.hr/novosti/holywin-u-nasicama/

Dani kruha i zahvale za plodove zemlje u Dječjem vrtiću Zvončić

Dani-kruha-i-zahvale-za-plodove-zemlje

Dane kruha i zahvale za plodove zemlje proslavili smo u Dječjem vrtiću Zvončić u Našicama, koji je nedaleko od naše župne crkve sv. Antuna Padovanskog. Kruna slavlja bila je u petak, 16. listopada, u prijepodnevnim satima svečanim programom u vanjskom prostoru vrtića, uz prigodne pjesme i stihove djece.

Kruh i plodove zemlje blagoslovio je fra Petar Cvekan. Jednostavnim i toplim riječima potaknuo je na molitvu i zahvalu dragom Bogu.

Roditelji su se angažirali i zajedno sa svojom djecom pripremili krušne proizvode i dostavili ih u vrtić.

Zahvalnost je nešto najljepše što čovjek ima.

Naučili smo tako mudrost Svetoga pisma da za sve ima vrijeme, pa tako ima i vrijeme za zahvalnost.

Roditelji, djeca, ravnateljica, odgajateljice i djelatnici vrtića su se iskazali i zaslužili samo pohvale.

 

Prilog: Blagoslov kruha – dokument

Prvi zavjeti našega župljanina fra Tadije Viskovića

IMG_3923

U bazilici Majke Božje Trsatske 29. kolovoza 2020. godine svoje prve redovničke zavjete položila su četvorica mladih franjevaca: fra Andrej Jozić, fra Jurica Hrbud, fra Tadija Visković i fra Antonio Gospić iz Zadra. Trojica su za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda, a fra Antonio za Franjevačku provinciju sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri

Među trojicom koji su za Hrvatsku franjevačku provinciju sv. Ćirila i Metoda je naš župljanin fra Tadija Visković koji je iz Martina kraj Našica. Fra Andrej je iz Samobora, a fra Jurica iz Klanjca.

Mladi zavjetovanici završili su godinu novicijata i rekli Bogu “Evo me” te prvi puta obećali Gospodinu da će na godinu dana živjeti u čistoći, bez vlasništva i u poslušnosti.

“Žetva je velika, a radnika malo”, riječi su Gospodinove koje neprestano odjekuju u srcu Crkve. Nova duhovna zvanja opipljiv su znak da Gospodin nije napustio svoju Crkvu ni našu franjevačku redovničku zajednicu.

Redovnički su zavjeti javni čin koji znači ulazak u životni stalež posvećenog života. Stoga su se novaci zavjetovali pred redovničkom braćom, svećenicima, roditeljima, članovima svojih obitelji i brojnih prijatelja.

Fra Tadiji i braći koja su položila prve redovničke zavjete čestitamo, kao i njihovim roditeljima i članovima obitelji. Želimo im da vjerno žive ono što su danas Bogu obećali, a Majci Božjoj Trsatskoj povjeravamo svoju molitvu za nova duhovna zvanja u Franjevačkom redu i cijeloj Crkvi, osobito iz naše župe sv. Antuna Padovanskoga u Našicama.

1 2 3 8