Objave od: Matko Čeme

ŽUPNE OBAVIJESTI – 11. NEDJELJA KROZ GODINU – 16. lipanj 2023.

1. Zahvaljujemo od srca svima koji su sudjelovali u proslavi Antunova: čitačima, ministrantima, pjevačima i sviračima, milostinjarima, volonterima Caritasa, svima koji su čistili crkvu i samostan i koji su uređivali okoliš oko crkve, svima koji su donosili darove i namirnice, hranu i voće za proslavu blagdana. Zahvaljujemo našoj policiji, gradskim redarima, vatrogascima i djevojkama u narodnim nošnjama i ostalima koji su podržali tradicionalnu procesiju kroz grad i u njoj sudjelovali.

2. Jučer smo svetom misom obilježili 79. godišnjicu velike tragedije na Crnome Potoku gdje je život izgubilo preko 1.500 naših sunarodnjaka. Neka ih Gospodin nagradi vječnom radošću za žrtvu koju su podnijeli.

3. Večeras je također spomendan hrvatskih stradalnika tijekom i nakon Drugog svjetskog rata u Slatinskom Drenovcu. Ondje će biti sveta misa u 18 sati.

4. U utorak je Antunovska pobožnost prije mise, a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon mise.

5. Sljedeće nedjelje, uoči svetkovine sv. Petra i Pavla, naša biskupija slavi Papin dan – tj., dan molitve za našega Papu Franjo i prikupljanje milodara „Petrov novčić“ koji vjernici daruju za djelatnosti i sve potrebe našega Pape.

6. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.

ANTUNOVO 2024.

Svetkovina Sveca svega svijeta se slavi u četvrtak 13. 6.

Za taj dan se pripremamo trodnevnom duhovnom obnovom:
1. dan: Krunica, misa i koncert duhovne glazbe Sestre Palić
2. dan: Pobožnost, misa i čašćenje relikvija sv. Antuna
3. dan: Krunica, misa i obred preminuća sv. Antuna

Na sam blagdan imamo poseban raspored slavlja i svetih misa – možete pogledati na plakatu.
Ovogodišnji propovjednik za trodnevnicu i blagdan je
vlč. Josip Bošnjaković iz Osijeka.

Sveti Antune, moli ta nas! 😇

IMG_5152

 

9. NEDJELJA KROZ GODINU – Župne obavijesti – 2. lipnja 2024.

1. Danas u 11 sati služimo misnu nakanu Za dobročinitelje crkve i samostana, te tako zahvaljujemo Bogu za sve ljude koji svojom molitvom, podrškom i darovima pomažu naše djelovanje u župi.

2. Ovaj tjedan je 12. utorak u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predslavi vlč. Željko Benković iz Podgorača.

3. U četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

4. U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova koja se posebno slavi u Donjoj Motičini gdje će biti procesija u 10:30 sati i sveta misa u crkvi u 11 sati.
Ovdje u župnoj crkvi će biti tri svete mise: u 7, 9 i 18:30. Navečer ćemo svečano proslaviti blagdan i zajednički završetak pobožnosti Devet prvih petaka. Pobožnost počinje u 18 sati, a nakon toga misa koju predslavi fra Venancije Mihaljević iz Osijeka. Potom će uslijediti procesija sa kipom Srca Isusova, a članovi Bratovštine Srca Isusova će imati svoju godišnju posvetu.

5. U subotu u 10 sati u požeškoj katedrali je biskupsko ređenje fra Ive Martinovića. Pozivamo sve na molitvu za našega novoga biskupa da ga Gospodin vodi i prati u njegovoj novoj i odgovornoj službi. Svi oni koji žele prisustvovati ređenju mogu se organizirati vlastitim prijevozom.
Isti dan uz večernju misu naši Framaši će imati svoja Obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Podržimo ih svojom molitvom i prisutnošću na svetoj misi.

6. Sljedeći ponedjeljak započinje trodnevna priprava za svetkovinu sv. Antuna. Prvoga dana trodnevnice, nakon večernje mise, biti će koncert duhovne glazbe koji će u našoj crkvi održati Sestre Palić iz Zagreba.

7. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno Glas Koncila.

8. Prva je nedjelja u mjesecu te molimo za duhovna zvanja i darujemo svoj prilog za uzdržavanje mladih koji su krenuli putem redovništva. Svoj dar možete staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“.

PRESVETO TROJSTVO – Župne obavijesti – 26. svibnja 2024.

1. U tijeku su svibanjske pobožnosti te svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje. Utorkom se moli krunica prije Antunovske pobožnosti, tj. u 17:30 sati.

2. Ovaj ponedjeljak je sveta misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

3. Ovaj tjedan je 11. utorak u čast sv. Antunu. Vlč. Nedjeljko Androš iz Čačinaca predslaviti će svetu misu, a program kao i inače počinje u 18 sati.

4. U srijedu uvečer, uoči Dana Hrvatske Državnosti, u 18:30 slaviti ćemo svetu misu u kojoj ćemo posebno moliti za našu domovinu Hrvatsku.

5. U četvrtak je svetkovina Tijela i Krvi Kristove – svete mise su po nedjeljnom rasporedu, a nakon večernje mise, ako nam vrijeme dopusti, biti će Tijelovska procesija.

6. U subotu u Virovitici se održava susret ministranata naše franjevačke provincije na kojem će sudjelovati i naši ministranti.

7. Raspored župnih hodočašća do kraja ove godine je napisan na plakatima na oglasnim pločama, te svi zainteresirani mogu na vrijeme odlučiti i organizirati se.

8. Ređenje našeg imenovanog biskupa fra Ive Martinovića će biti u subotu, 8. lipnja, u 10 sati u požeškoj katedrali. Ponajprije pozivamo sve vjernike na molitvu za novoga biskupa. Također svi koji žele prisustvovati ređenju u Požegi mogu to učiniti organizirajući si vlastiti prijevoz.

9. Unaprijed najavljujemo koncert duhovne glazbe koji će u našoj crkvi održati Sestre Palić iz Zagreba. Koncert će biti u ponedjeljak 10. lipnja nakon večernje mise u sklopu trodnevnice za Antunovo.

10. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno Glas Koncila.

PEDESETNICA – DUHOVI, Župne obavijesti – 19. svibnja 2024.

1. Današnjom svetkovinom završava uskrsno vrijeme u liturgiji, te od sutra započinje „vrijeme kroz godinu“.

2. U tijeku su svibanjske pobožnosti te molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje s početkom u 18 sati. Utorkom se moli pobožnost u 17:30 sati.

3. Sutra slavimo svetu misu u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Ovaj tjedan je deseti utorak u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ante Bešlić iz Zagreba. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

6. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, a kirvaj u našem dekanatu slavi župa Čačinci gdje je središnje misno slavlje u 11 sati.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno novi broj Glas Koncila.

SEDMA USKRSNA NEDJELJA – ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. svibnja 2024.

1. U tijeku su svibanjske pobožnosti te svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje. Utorkom se moli krunica prije Antunovske pobožnosti, tj. u 17:30 sati.

2. Sutra je blagdan Gospe Fatimske, a susjedna župa u Velimirovcu slavi kirvaj gdje je središnje misno slavlje u 11 sati.

3. Ponedjeljkom slavimo svetu misu u bolničkoj kapeli u 17 sati, a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

4. U utorak je deveti dan Velike pobožnosti u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Marko Neretljak iz Belišća. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu je spomendan sv. Izidora Ratara kojega ćemo proslaviti svetom misom u Crnoj Kladi. Krunica se moli u 15:30, a sveta misa počinje u 16 sati.

6. Sljedeća nedjelja je blagdan Pedesetnice – Duhova, a toga dana slavimo kirvaj u Gornjoj Motičini misom u 11 sati.
Također je kirvaj u susjednoj župi Feričanci, a središnja misa je u 11 sati.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

1 2 3 4