Objave od: Matko Čeme

PEDESETNICA – DUHOVI, 28. svibanj 2023.

1. Danas je proštenje – kirvaj u Gornjoj Motičini i u Feričancima, središnje mise su u 11:00 sati u oba mjesta.

 

2. Sutra u 17 sati u bolničkoj kapeli je posljednja misa prije ljetne pauze. U sljedećem mjesecu – lipnju neće biti svetih misa u bolničkoj kapeli, a misne nakane koje smo upisali za te dane (ponedjeljkom u 17 sati u bolnici) služiti ćemo isti dan (ponedjeljkom) pod jutarnjom misom ovdje u crkvi. Hvala vam na razumijevanju.

 

3. U utorak slavimo Dan Državnosti naše Domovine. Sveta misa za Domovinu će biti ujutro u 9:30 sati.

-Također je to i dvanaesti utorak Pobožnosti sv. Antunu. Program započinje kao i inače u 18:00 sati.

-Toga istoga dana naši će ministranti sudjelovati na susretu franjevačkih ministranata u Kući Susreta Tabor u Samoboru. Želimo im blagoslovljen put i plodonosan susret.

 

4. Do srijede traju Svibanjske pobožnosti koje započinju svaki dan u 18:00, a utorkom u 17:30 sati.

U srijedu navečer će biti susret Molitvene zajednice.

 

5. U petak u 18 sati je slavlje Svete Potvrde – Krizme u susjednoj nam župi – Markovac.

 

6. U subotu pod večernjom misom slavit ćemo Obećanja članova Franjevačke Mladeži. Također ćemo toga dana proslaviti i 30. obljetnicu Frame u Našicama. Sve vas pozivamo na misno slavlje kao i na program koji će biti nakon mise, a koji su pripremili naši framaši.

 

7. U nedjelju slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva. Proštenje je u Čačincima.

To je i prva nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo za duhovna zvanja.

 

8. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.

Sedma uskrsna nedjelja – 21. svibanj 2023.

1. Danas popodne započinje Hodočašće u Lourdes u kojem sudjeluje 30-ak naših vjernika u pratnji sa našim fratrima, Vinkom i Franjom. Želimo im blagoslovljen put i milosne trenutke u svetištu Gospe Lurdske. Preporučamo se u njihove molitve.

 

2. Nalazimo se u Marijinu mjesecu svibnju kada svaki dan u 18 sati molimo Svibanjske pobožnosti – krunica i litanije Majci Božjoj. Iznimka je utorak kada započinjemo moliti krunicu u 17:30 sati.

 

3. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

 

4. U utorak je jedanaesti dan Velike pobožnosti sv. Antunu. U 18 sati počinje pobožnost sv. Antunu, a zatim sveta misa s propovijedi i nakon toga čašćenje relikvija i ophod oko oltara sv. Antuna.

 

5. U srijedu neće biti susreta Molitvene zajednice.

 

6. U petak prijepodne, u 9:30 sati, slaviti ćemo svetu misu za ovogodišnje maturante. Tako ćemo zahvaliti Bogu na svemu što su primili do sada u svome školovanju i moliti Njegov blagoslov za njihove daljnje korake u životu.

 

7. U subotu je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

8. U nedjelju slavimo svetkovinu Pedesetnice – Duhova. U nama susjednoj župi u Feričancima je toga dana proštenje, a također je proštenje i u našoj filijalnoj crkvi u Gornjoj Motičini. U oba mjesta središnje misno slavlje započinje u 11 sati.

 

9. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.

ŽUPNE OBAVIJESTI – Šesta uskrsna nedjelja – 14. svibanj 2023.

1. Ove nedjelje članovi Franjevačke mladeži imaju akciju prodaje kolača koje možete kupiti na izlazima. Prikupljena sredstva će se iskoristiti za organizaciju proslave 30. obljetnice Frame u Našicama koja će biti 3. lipnja. 

 

2. Nalazimo se u Marijinu mjesecu svibnju kada svaki dan u 18 sati molimo Svibanjske pobožnosti – krunica i litanije Majci Božjoj. Iznimka je utorak kada započinjemo moliti krunicu u 17:30 sati.

 

3. U ponedjeljak je blagdan sv. Izidora Ratara čiju kapelicu imamo u Crnoj Kladi, gdje ćemo slaviti svetu misu u 16 sati. Sve ostale informacije o tome imate na plakatima.

U ponedjeljak je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

 

4. U utorak nastavljamo sa pobožnosti Trinaest utoraka sv. Antunu. U 18 sati počinje pobožnost sv. Antunu, a zatim sveta misa i ostali dio programa.

 

5. U srijedu je redoviti susret Molitvene zajednice.

 

6. U četvrtak slavimo svetkovinu Uzašašća Gospodinova, a svete mise su u 7 i 9 sati ujutro, te navečer u 18:30. U kapelici na groblju (koja nosi naziv Kapela Kristova Uzašašća) sveta misa će biti u 11 sati.

 

7. U subotu je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

8. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.

Treća uskrsna nedjelja – 23. travanj 2023.

1. Jučer je sakramentu Prve Svete Pričesti pristupilo 85 djece u našoj crkvi. Bogu zahvaljujemo na tome i želimo im blagoslovljen rast u vjeri.

 

2. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17:00 sati.

 

3. U utorak je susret za ovogodišnje prvopričesnike na kojem će dobiti slike sa jučerašnjeg slavlja. Susreti će biti po uobičajenom rasporedu župnog vjeronauka.

Utorak navečer nastavljamo sa Pobožnosti trinaest utoraka sv. Antunu. Početak je u 18:00 sati sa svečanom pobožnosti.

Istoga dana, 25. travnja, slavimo i blagdan sv. Marka evanđelista. Tradicionalna sveta misa i blagoslov polja će biti u Martinu u 17:00 sati.

Proštenje je u nama susjednoj župi u Markovcu, gdje će svečana misa biti u 11:00 sati koju će predvoditi pater Ivan Mandurić.

 

4. Započinjemo tjedan neposredne priprave za sakrament Svete Potvrde – Krizme.

U srijedu je kao i inače vjeronauk za krizmanike.

U petak navečer, u 19:30 sati, će biti susret za sve krizmanike i kumove, generalna proba i ispovijed. Na ovaj susret su obavezni doći svi krizmanici i kumovi,. A molimo i roditelje krizmanika da pristupe sakramentu ispovijedi kako bi i oni bili dostojno pripremljeni.

Slavlje Svete Potvrde će biti u subotu, 29. travnja, u 10:00 sati, a predslavit će ga mons. Ivica Žuljević, biskupov delegat.

 

5. U srijedu navečer je redoviti susret Molitvene zajednice, a u subotu je redovito euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

 

6. Za tjedan dana slavimo Nedjelju Dobroga Pastira – tom prilikom našu župu će posjetiti naši mladi franjevci i njihovi odgojitelji, te će nam svjedočiti o svome pozivu, na misama u 9, 11 i 18:30 sati. Navečer će održati i duhovni nagovor koji će početi u 18:00 sati, a na posljetku će se zadržati u blagovaonici uz priliku za upoznavanje i razgovor, za one koji to žele.

Po odredbi našega biskupa, toga dana prikupljamo priloge za uzdržavanje svećeničkih kandidata naše biskupije.

 

7. Tečaj priprave za crkveni brak započinje u sljedeći ponedjeljak, 1. svibnja, u dvorani Emaus. Sljedeći tečaj će biti u mjesecu rujnu.

 

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.

BIJELA NEDJELJA – DRUGA USKRSNA – 16. travanj 2023. 

1. Ove nedjelje je blagdan Božjeg Milosrđa kojeg je ustanovio sv. papa Ivan Pavao II. Ove nedjelje možete izmoliti potpuni oprost za sebe ili za svoje pokojne ako ispunite uobičajene uvjete: ispovijed, misa i pričest, te izmolite Vjerovanje, Oče naš i još jednu molitvu na nakanu Svetog Oca Pape.

 

2. U ponedjeljak, će biti sveta misa u bolnici u 17:00 sati.

 

3. U tjednu smo priprave za sakrament Prve Pričesti, stoga molimo roditelje i prvopričesnike da obrate pažnju na ove informacije:

U utorak je redoviti vjeronauk za prvopričesnike po uobičajenom rasporedu.

U srijedu je zajednička proba pjevanja za Prvu Pričest u 19:15 u crkvi.

U četvrtak sva djeca (i svi roditelji koji mogu) trebaju doći na ispovijed ujutro u 9:00 sati ili popodne u 15:00 sati, zavisi u kojoj su školskoj smjeni. Djeci će to biti i prva ispovijed u životu, a roditelji svakako trebaju biti ispovjeđeni za slavlje sakramenta svoje djece, pa ako ne mogu taj dan, onda neka izaberu drugo vrijeme.

U petak u 19:15 sati, nakon večernje mise, ovdje u crkvi će biti generalna proba za slavlje Prve Pričesti.

Slavlje Prve Pričesti će biti u subotu, 22. travnja u 10:00 sati.

 

4. U utorak nastavljamo sa Velikom pobožnosti – Trinaest utoraka sv. Antunu. Početak je u 18:00 sati sa pobožnosti, nakon toga je sveta misa poslije koje imamo priliku za čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

5. U srijedu je redoviti vjeronauk za krizmanike.

 

6. U subotu navečer je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

7. Naša župa organizira Hodočašće u Međugorje koje će biti od 30. lipnja do 2. srpnja ove godine. Sve informacije imate na plakatima na oglasnim pločama.

 

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak, a biskupijsko glasilo Zajedništvo – možete uzeti besplatno.

ŽUPNE OBAVIJESTI – USKRS, 9. travanj 2023.

1. Od svega srca svima vama želimo sretan i blagoslovljen Uskrs. Ovom prilikom želimo i zahvaliti svima vama na dobroti koju pružate nama, našoj crkvi i samostanu, te svim siromasima i potrebitima kojima zajedno pomažemo uključujući se u razne dobrotvorne akcije unutar i izvan naše župe i države. Zahvaljujemo sviračima i pjevačima, kao i svima koji su pripremali i čistili crkvu pred blagdane. Zahvaljujemo dobrovoljcima našega Caritasa, kao i vatrogascima koji su jučer čuvali Božji Grob. Zahvaljujemo našim čitačima kao i našim ministrantima, posebno za ove dane Velikoga Tjedna. Neka vas Gospodin sve blagoslovi i nagradi svojim milosnim darovima!

 

2. Sutra, na Uskrsni ponedjeljak, svete mise će biti po nedjeljnom rasporedu.

 

3. Pošto traju praznici za školsku djecu, ovaj tjedan nema župnog vjeronauka.

 

4. U utorak je peti dan velike pobožnosti – Trinaest utoraka na čast sv. Antunu. Početak je u 18:00 sati sa pobožnosti, nakon toga je sveta misa u kojoj molimo za sve vaše potrebe i nakane, te na kraju čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

5. U srijedu je redoviti susret molitvene zajednice.

 

6. U subotu je redovito Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

 

7. Sljedeća nedjelja je druga nedjelja Uskrsa ili Bijela nedjelja. Toga dana slavimo blagdan Božjega Milosrđa.

 

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostalo.

Peta korizmena nedjelja – “Gluha” 26. ožujak 2023.

1. Ove nedjelje djelatnici Caritasa imaju prodajnu akciju u koju se možete uključiti s ciljem pomoći siromašnim obiteljima naše župe za uskrsne blagdane.

 

2. U ponedjeljak, počevši od 9 sati ujutro je ispovijed starih i bolesnih u Našicama i Martinu. Tko još nije, neka se prijavi kako bi svima koji to žele omogućili primanje sakramenata ispovijedi i pričesti uoči Uskrsa.

 

3. U utorak je treći dan Velike pobožnosti sv. Antunu. Molitva krunice i litanija započinje u 18 sati, nakon toga je sveta misa u 18:30 u kojoj molimo za sve vaše potrebe i nakane, dok će nakon mise biti prilika za čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

4. U srijedu je redoviti susret molitvene zajednice.

 

5. U četvrtak će biti ispovijed za školsku djecu, od 4. razreda pa nadalje. Molimo sve da svoju djecu potičete na sakramentalni život, te ih svakako uputite na sakrament pomirenja prije Uskrsa. Dakle, u četvrtak u 10 sati prije podne ili u 16 sati poslijepodne.

 

6. Križni put u korizmi molimo petkom u crkvi u 18 sati, a nedjeljom u 15 sati u Aleji Lipa. Odlukom našega biskupa petkom sudjelujemo u korizmenim katehezama, a milostinja toga dana se skuplja za stradalnike potresa u Turskoj i Siriji.

 

7. U subotu će biti 28. Našički Križni Put koji započinje ovdje u crkvi ujutro u 8:45 sati, a prolazi kroz dijelove naše župe trasom koja je duga 20-ak kilometara. Po završetku križnog puta ovdje u crkvi slavimo svetu misu. Svi koji žele sudjelovati neka pogledaju ostale informacije na plakatima na oglasnim pločama.

Toga dana će biti i redovita sveta misa u 18:30 sati, dok Euharistijskog klanjanja neće biti.

 

8. Za tjedan dana je Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodinove. Na svim misama će biti blagoslov grančica i cvijeća i čitanje Muke Gospodinove. Središnja misa u 11 sati započinje sa blagoslovom grančica u dvorištu i procesijom. Tijekom te mise biti će svečano pjevanje Muke Gospodinove. Djelatnici Caritasa će imati ponudu maslinovih grančica uz dobrovoljni prilog za siromašne. Svete mise na filijalama toga dana će biti poslijepodne.

 

9. U onaj sljedeći ponedjeljak, 3. travnja, u našoj župi će biti Velika ispovijed uoči Uskrsa. Potičemo vas sve da za Uskrs pristupite sakramentu pomirenja, a najbolje je što ranije kako bi izbjegli velike gužve.

 

10. Poslužite se vjerskim tiskom, novi broj Glas Koncila, Živo Vrelo i ostale tiskovine. Također možete besplatno uzeti Zajedništvo – biskupijsko glasilo.

1 2 3 28