Objave od: Matko Čeme

26. NEDJELJA KROZ GODINU – 25. rujna 2022.

1. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

2. Pozivamo sve mlade od 14 do 25 godina na susrete Franjevačke mladeži koji se održavaju svakoga petka u 19:45 u samostanskoj dvorani.

3. Jučer smo u Požegi prelijepo proslavili Biskupijski dan na kojem su bili predstavnici naše župe. Povodom toga slavlja donesene su neke odrednice i odluke za cijelu našu biskupiju s kojima ćemo vas upoznati.

4. U četvrtak, na blagdan svetih Arkanđela Mihaela, Gabrijela i Rafaela, u našoj crkvi slavit će se sveta misa u 9:00 sati za djelatnike policije. Istoga dana je proštenje u Seoni gdje će biti misa u 11:00 sati.

5. Klub čitatelja duhovne literature vas poziva na promociju 2. knjige Marije Krajner iz Stipanovca pod naslovom “Moj život s Isusom – svjedočanstva”. Promocija će se održati u petak nakon večernje svete mise, oko 19:30 sati, u vjeronaučnoj dvorani.

6. U subotu započinje trodnevnica uoči blagdana sv. Franje Asiškoga. Svaki dan trodnevnice će započeti molitvom Franjevačke krunice ispred oltara sv. Franje u 17:45 sati, a potom slijedi sveta misa. Krunicu mole članovi OFS-a i Frame. Prva dva dana misu predvodimo mi franjevci, a treći dan i na sam blagdan misu će slaviti naš ovogodišnji mladomisnik fra Marin Golubović, dominikanac.

7. Za dva tjedna će se kod nas održati Kapitul Franjevačke Mladeži, a trajat će cijeli vikend. Ovaj susret će okupiti oko 100-tinjak framaša iz Slavonskog područja. Naša župa i samostan su preuzeli organizaciju za njihov smještaj i obroke. Pozivamo sve vas koji bi željeli pomoći u organizaciji ovoga susreta, a pomoć može biti u raznim oblicima: pečenje kolača i kiflica, darivanje namirnica za obroke ili na neki drugi način. Svi koji, prema svojim mogućnostima, žele pomoći neka se jave fra Tomislavu za dogovor.

8. Pozivamo djecu da se priključe dječjem zboru koji svoje probe ima subotom u 10:00 sati, a pjevaju na svetoj misi nedjeljom u 9:00 sati.

9. Sva djeca koja žele postati ministranti neka se jave u sakristiji našem fra Franji koji će biti njihov voditelj. Pozivamo roditelje da potaknu svoju djecu na ovu lijepu službu ministriranja kod Gospodnjeg oltara.

10. Zahvaljujemo na svim vašim darovima i vašoj dobroti koju nam neprestano iskazujete. Neka vam Gospodin obilato uzvrati za svaki čin dobrote!

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

24. NEDJELJA KROZ GODINU – 11. rujna 2022. – Druga nedjelja u mjesecu

1. Danas započinjemo redovito slavljenje svetih misa na našim filijalama i u bolnici.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

3. Pozivamo sve mlade od 14 do 25 godina na susrete Franjevačke mladeži koji se održavaju svakoga petka u 19:45 u samostanskoj dvorani.

4. Danas u 16:30 sati, biti će mjesečna Skupština članova Franjevačkog Svjetovnog Reda, na koji pozivamo sve članove. Također, oni koji su zainteresirani da pristupe Trećem Redu, neka se osobno obrate duhovnom asistentu fra Josipu.

5. U ponedjeljak, 12. rujna, slavit će se sveta misa u čast imena Marijina na Crnoj Kladi u 16 sati. Svi ste pozvani.

6. U srijedu, 14. rujna, obljetnica je posvete naše župne crkve. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

7. U petak, 16. rujna, godišnje je klanjanje u Markovcu Našičkom.

8. U subotu, 17. rujna, slavimo blagdan Rana sv. našeg oca Franje. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

9. Iduće nedjelje za vrijeme svete mise u 9 sati bit će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine. Pozvana su sva djeca školske dobi zajedno s roditeljima.

10. Zahvaljujemo svima na dobroti koju nam iskazujete kroz pomoć i darove za naš samostan i crkvu. Neka vas Gospodin obilato nagradi!

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.
Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.
Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.
Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.

23. NEDJELJA KROZ GODINU 4. rujna 2022. – Prva nedjelja u mjesecu

1. Tečaj priprave za brak započinje sutra u 19:30 sati u dvorani Emaus. Ne treba unaprijed posebna prijava, jer se prvu večer tečaja prijavljuju sudionici. Sljedeći tečaj je u veljači sljedeće godine.

2. U četvrtak je blagdan MALE GOSPE – rođenja blažene Djevice Marije. Kod nas u crkvi će biti blagdanski raspored misa: u 7:00, 9:00 i 18:30 h.

U Granicama je proštenje, a misa će tamo biti u 11:00 h.

Također je taj dan i tradicionalno hodočašće našega dijela biskupije u Voćinsko svetište, a informacije o tome možete vidjeti na plakatu na oglasnoj ploči.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Pozivamo sve mlade od 14 do 25 godina na susrete Franjevačke mladeži koji se održavaju svakoga petka u 19:45 u samostanskoj dvorani.

5. Sljedeće nedjelje započinjemo svete mise po filijalnim crkvama i u bolnici.

6. Također sljedeće nedjelje, popodne u 16:30 sati, biti će mjesečna Skupština članova Franjevačkog Svjetovnog Reda, na koji pozivamo sve članove. Također, oni koji su zainteresirani da pristupe Trećem Redu, neka se osobno obrate duhovnom asistentu fra Josipu.

7. Zahvaljujemo svima na dobroti koju nam iskazujete kroz pomoć i darove za naš samostan i crkvu. Neka vas Gospodin obilato nagradi!

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

9. Danas je Prva nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovna zvanja i darujemo svoj prilog za sjemenište. Kod izlaza imate škrabice sa natpisom “Za sjemenište” u koje možete dati svoj dar za uzdržavanje mladih koji su prihvatili Božji poziv.

MOLITVA ZA DUHOVNA ZVANJA

Oče sveti, zahvaljujemo ti radi tebe samoga, što si po svojoj svetoj volji

i po jedinome svome Sinu s Duhom Svetim stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku.

Zahvaljujemo ti za tvoju svetu Crkvu u kojoj rađaš nove sinove i kćeri za svjedoke svoje ljubavi.

Među bezbrojnim sinovima, glasom Duha Svetoga, privukao si slugu svoga Franju Asiškoga

da izbližega slijedi Krista raspetoga i obnovi tvoju Crkvu svetim životom.

Pogledaj, Oče sveti, na mnoga srca mladih koji traže svoje istinske putove.

Prosvijetli ih i ohrabri u slušanju tvoje Riječi kako bi prepoznali i izvršili tvoju svetu volju.

Po zagovoru Blažene Djevice Marije i sv. Franje, podari nova duhovna zvanja Crkvi,

franjevačkom Redu i našoj provinciji. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen.

22. NEDJELJA KROZ GODINU – 28. kolovoza 2022.

1. U tijeku je devetnica Gospi od Suza u Pleternici. U srijedu, 31. kolovoza, u 19 sati na samu svetkovinu Gospe od Suza središnju svetu misu predvodi naš Biskup. Sve koji mogu pozivamo da pođu na tu svečanost.

2. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje u ponedjeljak 5. rujna u 19:30 sati. (Ne treba unaprijed posebna prijava, jer se prvu večer tečaja prijavljuju sudionici.) Sljedeći tečaj je u veljači sljedeće godine.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

5. Susreti franjevačke mladeži su svaki petak u 19:45 u dvorani pokraj župnog ureda. Pozvani su svi mladi od 14-25 godina!

6. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

8. Na kraju jedna radosna vijest: naša župljanka i članica Franjevačke mladeži, Ana Umiljanović, jučer je primljena u samostan sestara Križarica u Đakovu. Iako je to tek početak cijelog njezinog odgojnog puta i hoda prema ostvarenju duhovnog poziva, ipak smijemo biti malo i ponosni što Bog dotiče nju i tolike mlade iz naše župe. Uz ponos, naravno, dolazi i odgovornost, tj. svi smo pozvani moliti za našu Anu kao i za sve koji su prihvatili Božji poziv. Neka je prati Božji blagoslov kao i naša molitva!

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.

21. NEDJELJA KROZ GODINU – 21. kolovoza 2022.

1. Danas je 21. nedjelja kroz godinu.

2. U naše samostansko bratstvo jučer je došao fra Franjo Glasnović, časni brat koji će vršiti službu sakristana u našoj crkvi. Od srca mu želimo dobrodošlicu i blagoslovljen boravak i rad ovdje među nama.

3. U utorak, 23. kolovoza, u Pleternici počinje devetnica Gospi od Suza i traje do 31. kolovoza. Sveta misa svakoga dana počinje u 19 sati.

4. U srijedu, 24. kolovoza, je blagdan sv. Bartola apostola. U Feričancima je župno godišnje klanjanje.

5. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 5. rujna u 19:30 sati.

6. 17. rujna u Bjelovaru se organizira susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom “Gore srca”. Prijave za ovaj susret produžene su do kraja kolovoza. Ostalo je još nekoliko mjesta. Prilikom prijave u župnom uredu potrebno je dati 40 kuna kao kotizaciju za sam susret te ostaviti tražene podatke. Za maloljetne osobe roditelji trebaju ispuniti i potpisati suglasnost.

7. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.

20. NEDJELJA KROZ GODINU – 14. kolovoza 2022.

1. 20. nedjelja je kroz crkvenu godinu. Sutra je svetkovina Velike Gospe te su mise po nedjeljnom rasporedu 7, 9, 11 i 18:30. Ispovijedamo za vrijeme svih svetih misa u hodniku samostana. Svečana procesija s Gospinim kipom je nakon mise u 9 sati.

2. Najavljujemo hodočašće u Voćin 21. kolovoza povodom slavlja blagdana Gospe Voćinske i 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije. Toga dana voćinska crkva bit će proglašena Manjom bazilikom, a Euharistijsko slavlje, koje započinje u 18:30h, predvodit će apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua. Možete se prijaviti u župnom uredu kako bismo mogli organizirati prijevoz u Voćin toga dana.

3. 17. rujna u Bjelovaru se organizira susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom “Gore srca”. Prijave za ovaj susret produžene su do kraja kolovoza. Ostalo je još nekoliko mjesta. Prilikom prijave u župnom uredu potrebno je dati 40 kuna kao kotizaciju za sam susret te ostaviti tražene podatke. Za maloljetne osobe roditelji trebaju ispuniti i potpisati suglasnost.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

6. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.

 

 

 

 

 

 

 

 

19. NEDJELJA KROZ GODINU – 07. kolovoza 2022.

1. Danas je 19. nedjelja kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kad svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naše odgojne ustanove – sjemeništa.

2. Za vrijeme slavlja svete mise u 11 sati u službu župnika bit će uveden naš novi župnik fra Tomislav Faletar. Želimo mu obilje Božjeg blagoslova u njegovoj službi. Svetu misu predvodit će naš biskup msgr. Antun Škvorčević.

3. U srijedu 10. kolovoza proslava je zaštitnika naše biskupije sv. Lovre. Svetu misu u 10 sati u Požegi, ispred crkve sv. Lovre, predvodi srijemski biskup koadjutor msgr. Fabijan Svalina.

4. U četvrtak slavimo blagdan sv. Klare, a u petak započinje trodnevna priprava za svetkovinu Velike Gospe.

5. Najavljujemo hodočašće u Voćin 21. kolovoza povodom slavlja blagdana Gospe Voćinske i 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije. Toga dana voćinska crkva bit će proglašena Manjom bazilikom, a euharistijsko slavlje, koje započinje u 18:30h, predvodit će apostolski nuncij u Hrvatskoj Giorgio Lingua. Možete se prijaviti u župnom uredu kako bismo mogli organizirati prijevoz u Voćin toga dana.

6. 17. rujna u Bjelovaru se organizira susret hrvatske katoličke mladeži pod geslom “Gore srca”. Prijave za ovaj susret traju još samo danas. Prilikom prijave u župnom uredu potrebno je dati 40 kuna kao kotizaciju za sam susret te ostaviti tražene podatke. Za maloljetne osobe roditelji trebaju ispuniti i potpisati suglasnost.

7. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 2 3 25