Kategorija: Župne obavijesti

DVADESET I PETA NEDJELJA KROZ GODINU – 19. rujna 2021.

1. Slavimo 25. nedjelju kroz godinu. Ove nedjelje u 16:30 sati je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Prošle nedjelje izabrali smo 12 vijećnika za Župno pastoralno vijeće i poslali rezultate u Biskupiju na potvrdu. Biskup je potvrdio na pet godina 12 članova Župnoga pastoralnoga vijeća koji su dobili najviše glasova: Mirjana Solomun, Marija Umiljanović, Danijela Buljan, Tomislav Katavić, Josip Anđelić, Mirjana Bošnjaković, Matko Čeme, Nikolina Pavlović, Milan Papučić, Gordana Cvijetović, Slavko Vukomanović i Slavko Žagar. Sljedeće nedjelje pod misom u 9 sati predstavit ćemo nove članove Župnoga pastoralnog vijeća i oni će pred župnom zajednicom izreći prisegu.

3. U utorak je blagdan sv. Mateja, apostola i evanđelista. Proštenja su u našim filijalama u Breziku i Maloj Londžici gdje su svete mise u 11 sati.

4. U utorak, 21. rujna, je u 17:30 sati kod spomena-obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana polaganje vijenaca i molitva za sve poginule hrvatske branitelje. Nakon toga je u župnoj crkvi sveta misa za poginule branitelje.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U petak u 20 sati je susret Frame u samostanskoj dvorani. Pozivamo mlade koji žele, posebno osmaše i srednjoškolce, da se pridruže ovoj zajednici mladih koja se okuplja svakoga petka u našem samostanu.

7. U subotu je u Požegi Biskupijski dan o 24. obljetnici uspostave Požeške biskupije. Na program u 9:30 sati u crkvu Duha Svetoga u Požegi pozvani su vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, novoizabrani članovi Župnoga pastoralnoga vijeća, članovi Župnoga ekonomskog vijeća, dok lektori, izvanredni djelitelji pričesti, članovi katoličkih udruga, pokreta i molitvenih zajednica imaju program u 9:30 sati u crkvi sv. Lovre u Požegi. Euharistijsko slavlje je u 11 sati u katedrali tijekom kojega će za đakone biti zaređeni Stjepan Guzanović iz Stražemana, Karlo Topalović iz Požege i Tomislav Varela iz Jakšića.

8. U subotu, 24. rujna, je u Donjoj Motičini u 17:30 sati sveta misa u spomen na 30. obljetnicu odlaska branitelja iz Donje Motičine u Vukovar te nakon toga polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima

9. U listopadu započinjemo župne kateheze za djecu, odrasle i katekumene. Odrasli koji nisu primili sakramente kršćanske inicijacije – krst, pričest i potvrdu, a žele ih primiti, neka se prijave u župni ured.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj pomoći. Poslužite se vjerskim tiskom.

11. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu

Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,

i zaručniče Djevice Marije.

Tebi je Bog povjerio svoga Sina;

u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;

s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,

i vodi nas na putu života.

Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,

te nas brani od svakoga zla. Amen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DVADESET I TREĆA NEDJELJA KROZ GODINU – 5. rujna 2021.

1. Slavimo 23. nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 9 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. U ponedjeljak, 6. rujna, započinje zaručnički tečaj u dvorani “Emaus” s početkom u 19:30 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. U srijedu, 8. rujna, slavi se blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije – Mala Gospa. Svete mise su po blagdanskom rasporedu: 7, 9 i 18:30 sati. Proštenje je u Granicama, sveta misa je tamo u 11 sati. Budući da je blagdan, u srijedu neće raditi župni ured. Hodočastimo zajedno s vjernicima Slavonsko-podravskoga arhiđakonata u Voćin gdje je svečana sveta misa u 18:30 sati.

5. U petak, 10. rujna, godišnje je klanjanje u Čačincima.
6. U subotu, 11. rujna, u kapelici sv. Izidora ratara u Crnoj Kladi je sveta misa s početkom u 16 sati u zahvalu za plodove zemlje i blagoslov našega rada u polju.

7. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, izbori su za novih 12 članova Župnoga pastoralnoga vijeća. Lista kandidata je na oglasnoj ploči. Potičemo vas da izađete na izbore i birate braću i sestre koje smatrate najprikladnijima. Kod biranja trebamo pripaziti da budu zastupljeni vijećnici svih staleža te osobito da biramo predstavnike župnih filijala.

8. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, je humanitarna akcija našega župnog Caritasa u kojoj skupljamo za obitelj s troje bolesne djece iz naše župe.

9. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, na misi u 9 sati bit će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine.

10. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, započinjemo redovito slavljenje svetih misa na našim filijalama: u Zoljanu u 8:30 sati, u Breziku u 9 sati, u Seoni u 10 sati, u Donjoj Motičini u 11 sati, u Gornjoj Motičini prvu nedjelju u mjesecu u 11 sati, u Granicama drugu nedjelju u mjesecu u 11 sati, u Londžici treću nedjelju u mjesecu u 11:30 sati, u Ceremošnjaku svake nedjelje u 15 sati te u bolničkoj kapeli svake nedjelje u 16:30 sati.

11. Sljedeće nedjelje, 12. rujna, redovita je mjesečna skupština Franjevačkoga svjetovnog reda u dvorani Pastoralnoga centra Emaus s početkom u 16:30 sati.

12. Odlukom Provincijalnoga ministra i Definitorija naš brat sakristan fra Mario Moher odlazi na službu sakristana u Cernik, a u naše bratstvo dolazi fra Miroslav Tandarić iz Zagreba. Zahvaljujemo fra Mariju na služenju u našem bratstvu kroz proteklih devet godina i želimo mu blagoslov u novoj službi.

13. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru, i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama, i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost, te nas brani od svakoga zla. Amen.

DVADESET I DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU – 29. kolovoza 2021.

1. Slavimo 22. nedjelju kroz godinu.

2. One nedjelje je u hodniku crkve humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za sirotište sv. Ante u mjestu Songei u Tanzaniji. Predvodi je naš župljanin Stjepan Đanić koji odlazi na misijsko volontiranje u ulozi vjernika/misionara laika u Tanzaniju.

3. U tijeku je devetnica Gospi od Suza u Pleternici i traje do 31. kolovoza. Sveta misa svakoga dana počinje u 19 sati. U utorak, 31. kolovoza, u 19 sati na svetkovinu Gospe od Suza svetu misu predvodi naš Biskup.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Odlukom našega Biskupa, u srijedu 8. rujna, na blagdan Male Gospe, vjernici župa Slavonsko – podravskoga arhiđakonata kojemu pripada i naša župa, hodočaste u Voćin. Ove godine idemo autobusom. Prijave za autobus primaju se u župnom uredu. Polazak je na parkiralištu ispod crkve u 15:45 sati. Cijena je 50 kuna. Molimo vas da se prijavite kako bismo mogli kod Majke Božje Voćinske hodočastiti kao župna zajednica.

6. U Kutjevu je Tjedan Gospe Kutjevske od 1. do 7. rujna. Na Malu Gospu, 8. rujna, u Kutjevu središnje misno slavlje u 11 sati predvodi mons. Antun Škvorčević.

7. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

8. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje u ponedjeljak 6. rujna u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2022. godine.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

10. U rujnu ove godine istječe petogodišnji mandat članovima Župnoga pastoralnoga vijeća. Prema odluci Biskupa, izbori za nove članove bit će u nedjelju 12. rujna. Kod nas je 12 članova Župnoga pastoralnog vijeća. Lista s dvostrukom većim brojem članova je na oglasnoj ploči i iz te liste ćemo glasati. Potičemo vas da izađete na izbore i birate braću i sestre koje smatrate najprikladnijima. Kod biranja trebamo pripaziti da budu zastupljeni vijećnici svih staleža te osobito da biramo predstavnike župnih filijala. Izbornu komisiju čine Ivan Sporinski, Danijela Buljan i Silvija Vuković.

11. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.

DVADESET I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU – 22. kolovoza 2021.

1. Slavimo 21. nedjelju kroz godinu.

2. U ponedjeljak, 23. kolovoza, u Pleternici počinje devetnica Gospi od Suza i traje do 31. kolovoza. Sveta misa svakoga dana počinje u 19 sati.

3. U utorak, 24. kolovoza, je blagdan sv. Bartola apostola. U Feričancima je župno godišnje klanjanje.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Odlukom našega Biskupa, u srijedu 8. rujna, na blagdan Male Gospe, vjernici župa Slavonsko – podravskoga arhiđakonata kojemu pripada i naša župa, hodočaste u Voćin. Ove godine idemo autobusom. Prijave za autobus primaju se u župnom uredu. Polazak je na parkiralištu ispod crkve u 15:45 sati. Cijena je 50 kuna.

6. Sljedeće nedjelje, 29. kolovoza, u hodniku crkve je humanitarna akcija u kojoj se prikupljaju sredstva za sirotište sv. Ante u mjestu Songei u Tanzaniji. Predvodi je naš župljanin Stjepan Đanić koji odlazi na misijsko volontiranje u ulozi vjernika/misionara laika u Tanzaniju.

7. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 6. rujna u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u veljači 2022. godine.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

9. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.

VELIKA GOSPA – 15. kolovoza 2021.

1. Ove nedjelje slavimo svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Veliku Gospu.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

3. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

4. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.

DEVETNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 8. kolovoza 2021.

1. Slavimo 19. nedjelju kroz godinu.

2. U utorak, 10. kolovoza, je blagdan sv. Lovre, zaštitnika naše Biskupije i volontera Caritasa. Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

3. U srijedu, 11. kolovoza, je blagdan sv. Klare, zajedno sa sv. Franjom utemeljiteljice Reda sestara klarisa. U samostanu sestara klarisa u Požegi svetu misu u 18:30 sati predvodi naš Biskup. U našoj crkvi svete mise su u 7 i 18:30 sati.

4. U četvrtak u 18 sati molitvom krunice započinje trodnevna priprava za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije ili Veliku Gospu. Trodnevnicu predvodi naš mladomisnik fra Mislav Lukačević.

5. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U nedjelju je svetkovina Uznesenje Blažene Djevice Marije ili Velika Gospa. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, u 7, 9, 11 i 18:30 sati. Procesija oko crkve i samostana s kipom Blažene Djevice Marije je nakon svete mise u 9 sati.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.

OSAMNAESTA NEDJELJA KROZ GODINU – 1. kolovoza 2021.

1. Slavimo 18. nedjelju kroz godinu. Ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kad svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za sve dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. U ponedjeljak, 2. kolovoza, u Franjevačkom redu slavimo blagdan Blažene Djevice Marije Anđeoske – Porcijunkulu, veoma dragu sv. Franji. Uz taj blagdan vezan je dar potpunog oprosta koji se može primiti uz određene uvjete – potrebno je pohoditi crkvu, izmoliti Očenaš i Vjerovanje, ispovjediti se, pričestiti se pod misom i izmoliti molitvu na nakanu Svetoga Oca. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. U četvrtak, 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja bit će u 8:45 sati ispred spomenika “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana polaganje vijenaca, a u 9:30 sati u crkvi sveta misa za Domovinu.

5. U petak, 6. kolovoza, je blagdan Preobraženja Gospodinova. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

6. U nedjelju, 8. kolovoza, u Orahovici je godišnje euharistijsko klanjanje. Svečana sveta misa u Orahovici je u 9 sati.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

Molitva pape Franje sv. Josipu
Zdravo, Otkupiteljev čuvaru,
i zaručniče Djevice Marije.
Tebi je Bog povjerio svoga Sina;
u tebe je Marija stavila svoje pouzdanje;
s tobom je Krist postao čovjekom.

O, Blaženi Josipe, pokaži se ocem i nama,
i vodi nas na putu života.
Daj nam postići milost, milosrđe i hrabrost,
te nas brani od svakoga zla. Amen.

1 2 3 13