Kategorija: Župne obavijesti

ŽUPNE OBAVIJESTI – PRVA KORIZMENA NEDJELJA – 18. veljače 2024.

1. Ove nedjelje volonteri našega Caritasa imaju prodajnu akciju kako bi prikupili sredstva za potrebite obitelji naše župe i grada.

2. Ove nedjelje popodne u 15 sati će biti Križni Put u Aleji Lipa, a animirat će ga zboraši iz Brezika i udruga „Dar-Na“.

3. Ovaj tjedan su školski praznici, te neće biti vjeronauka za prvopričesnike, a krizmanici će svi skupa imati jedan susret u četvrtak u 14:30 sati u dvorani Emaus.

4. U ponedjeljak će biti misa u bolničkoj kapeli u 17 sati; u utorak molimo Antunovsku pobožnost, a u četvrtak će biti Euharistijsko klanjanje.

5. Petkom u našoj crkvi imamo prigodni korizmeni program: u 18 sati molimo Križni Put, zatim slavimo svetu misu, a nakon mise se održavaju Korizmene kateheze o sakramentima koje su otvorene za sve – i mlade i one starije.

6. Sljedeća nedjelja je Druga korizmena, a pobožnost Križnoga Puta u 15 sati u Aleji Lipa će predmoliti ovogodišnji kandidati za Prvu Pričest.

7. Molimo sve koji žele ići na Hodočašće u Asiz da se što prije jave u župni ured, jer se približava krajnji rok za upisivanje prijava.

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak. Stigao je novi broj biskupijskog glasila Zajedništvo kojeg možete besplatno uzeti.

ŽUPNE OBAVIJESTI – 6. NEDJELJA KROZ GODINU – 11. veljače 2024.

1. Danas uz večernju misu svečano ćemo proslaviti blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Krunicu molimo u 18 sati, nakon koje će biti sveta misa. Nakon mise će biti procesija sa svijećama. Zahvaljujemo svima koji su, po staroj tradiciji, u devetnici donosili svoje darove za sjemenište.

2. Sutra započinje Tečaj priprave za kršćanski brak – Zaručnički tečaj. Početak je svaki dan u 19:30 sati, a traje do petka. Održava se u dvorani Emaus u dvorištu samostana.

3. Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike je po uobičajenom rasporedu.

4. Sutra će biti misa u bolničkoj kapeli u 17 sati, u utorak molimo Antunovsku pobožnost, a u četvrtak će biti Euharistijsko klanjanje.

5. U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda kada započinjemo sveto korizmeno vrijeme. U našoj crkvi će biti tri mise: u 7, 9 i 18:30 sati, a uz svaku misu je i obred pepeljenja. Toga dana je obvezatan post i nemrs za sve vjernike do 65. godine života.
Istoga dana susjedna župa u Podgoraču spominje se svoga drugog zaštitnika sv. Valentina, a sveta misa ondje je u 11 sati.

6. Pobožnost Križnoga puta u korizmi molimo petkom u 18 sati u crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji Lipa.
Ove godine organiziramo Korizmene kateheze koje će biti svaki korizmeni petak nakon večernje mise. Kateheze će govoriti o sakramentima Crkve, a svaki puta će se govoriti o pojedinom sakramentu. Tako će biti i ovaj petak kada će biti prva kateheza, a pozvani su svi koji žele naučiti više o vjeri.

7. Za hodočašće u Asiz ima još mjesta, a prijave su u župnom uredu.

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

5. NEDJELJA KROZ GODINU, ŽUPNE OBAVIJESTI – 4. veljače 2024.

1. U tijeku je Devetnica Gospi Lurdskoj, te svaki dan u 18 h molimo krunicu pred kipom koji je našoj crkvi darovan 1888. godine, a donesen je iz Lurda. Svete mise u sklopu devetnice od ponedjeljka će predvoditi gostujući propovjednici. Po starome običaju, tijekom devetnice ćemo prikupljati darove za sjemenište – bilo u naravi, kao što su prehrambeni proizvodi, voće ili suhomesnate stvari, bilo u novčanim prilozima.

2. Danas pod misom u 11 sati slavimo misnu nakanu Za dobročinitelje crkve i samostana, te tako zahvaljujemo Bogu za vas koji pomažete našoj župi i samostanu i prikazujemo u toj misi sve vaše nakane.

3. Ovaj tjedan započinje župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike po uobičajenom rasporedu.

4. Kroz ovaj tjedan neće biti Antunovske pobožnosti ni Euharistijskog klanjanja.

5. U sklopu devetnice u petak u 11 sati u bolničkoj kapeli slaviti ćemo svetu misu uz koju će biti prilika i za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja.

6. U nedjelju je blagdan Gospe Lurdske kojeg ćemo svečano proslaviti navečer – u 18 h molimo krunicu nakon koje će biti svečana euharistija. Na kraju slijedi procesija sa svijećama, a volonteri Caritasa će prodavati svijeće prije mise.

7. Slavlje Prve Pričesti u našoj župi će biti u subotu, 20. travnja u 10 sati, dok će slavlje Svete Potvrde (Krizme) biti u subotu, 27. travnja u 10 sati.

8. Sljedeći tjedan započinje prvi ovogodišnji Tečaj priprave za brak. Sve informacije imate na plakatima na oglasnim pločama.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

10. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemenište možete staviti u škrabice sa natpisom – Za sjemenište, a sada ćemo svi zajedno izmoliti molitvu za duhovna zvanja.

4. NEDJELJA KROZ GODINU, ŽUPNE OBAVIJESTI – 28. siječnja 2024.

1. U utorak molimo pobožnost sv. Antunu Padovanskom, a u četvrtak nakon večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

2. U petak je Svijećnica, blagdan Prikazanja Gospodinova, a u našoj crkvi će biti tri mise: u 7, 9 i 18:30. Pod svakom misom će biti blagoslov svijeća koje ćete prije mise moći kupiti od volontera našega Caritasa.
Toga dana je i Prvi Petak, te imamo cjelodnevno klanjanje za duhovna zvanja i blagoslov župe, a počinje nakon mise u 9 h i završava u 17:45.
Isti dan započinje i Devetnica Gospi Lurdskoj. Svaki dan u 18 sati molimo krunicu sa pjevanim otajstvima ispred lurdske špilje, nakon čega slijedi sveta misa sa prigodnom propovijedi.

3. Svaki dan devetnice Gospi Lurdskoj krunicu će predmoliti članovi pojedinih skupina, zajednica, zborova i grupa koje djeluju u župi, pa vas molimo da pogledate raspored na oglasnim pločama.

4. U subotu, na blagdan sv. Blaža, biti će tri mise: u 7, 9 i 18:30, a pod svim misama će biti obred grličanja – blagoslov grla.

5. Sljedeća nedjelja je prva u mjesecu kada posebno molimo i darujemo svoj prilog za duhovna zvanja.

6. Za hodočašće u Asiz pod nazivom „Putevima sv. Franje“ imate informacije na plakatima, a prijaviti se možete u župnom uredu.

7. Potpuni oprost koji je odobrila Sveta Stolica povodom 800. obljetnice božićnih jaslica možete izmoliti još do blagdana Svijećnice.

8. U sakristiji i župnom uredu još uvijek možete kupiti katoličke kalendare.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

ŽUPNE OBAVIJESTI – 3. NEDJELJA KROZ GODINU – 21.1.2024.

1. Danas je Nedjelja Riječi Božje kojom je papa Franjo želio naglasiti važnost Svetoga Pisma u životu crkve i životu svakoga vjernika. Neka nam to bude poticaj da se trudimo često čitati i hraniti svoju vjeru Riječju Božjom.

2. U utorak molimo pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom, a u četvrtak nakon večernje mise će biti Euharistijsko klanjanje.

3. Za hodočašće u Asiz pod nazivom „Putevima sv. Franje“ imate informacije na plakatima, a prijaviti se možete u župnom uredu.

4. Ako ima još netko tko nije uspio biti prisutan za vrijeme dolaska svećenika tijekom redovitog blagoslova kuća, a ipak bi želio primiti blagoslov, može se još uvijek javiti i dogovoriti naknadni termin.

5. Potpuni oprost koji je odobrila Sveta Stolica povodom 800. obljetnice božićnih jaslica sv. Franje imamo priliku izmoliti svaki dan do blagdana Svijećnice.

6. U sakristiji i župnom uredu još uvijek možete kupiti katoličke kalendare.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

2. NEDJELJA KROZ GODINU – 14.1.2024. – ŽUPNE OBAVIJESTI

1. U utorak molimo pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom, a u četvrtak nakon večernje mise će biti Euharistijsko klanjanje.

2. U četvrtak započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana kada su sve kršćanske crkve pozvane moliti za povezanost i jedinstvo onih koji vjeruju u Isusa Krista. Osmina traje do 25. siječnja kada slavimo blagdan Obraćenje sv. Pavla,

3. U petak je godišnje klanjanje u nama susjednoj župi u Podgoraču, a središnja misa je u 11 sati.

4. Sljedeća nedjelja je treća u vremenu kroz godinu, a papa Franjo je tu nedjelju proglasio „Nedjeljom Riječi Božje“ kako bi se istaknula važnost Svetoga Pisma.

5. Za hodočašće u Asiz pod nazivom „Putevima sv. Franje“ imate informacije na plakatima, a prijaviti se možete u župnom uredu.

6. Ako ima još netko tko nije uspio biti prisutan za vrijeme dolaska svećenika tijekom redovitog blagoslova kuća, a ipak bi želio primiti blagoslov, može se još uvijek javiti nama i dogovoriti naknadni termin.

7. U sakristiji i župnom uredu još uvijek možete kupiti katoličke kalendare.

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

Župne obavijesti, 7.1.2024. – KRŠTENJE GOSPODINOVO

1. Ova nedjelja je posljednji dan božićnog vremena, te od sutra počinje vrijeme kroz godinu čiji prvi dio traje do korizme koja ove godine započinje 14. veljače.

2. Pod misom u 11 sati slavimo nakanu Za dobročinitelje crkve i samostana, te time zahvaljujemo Bogu i vama za sve dobro koje činite za našu župu i u toj misi prikazujemo Bogu sve vaše nakane i potrebe.

3. Jučer je bio posljednji dan blagoslova obitelji i kuća u našoj župi, te želimo od srca zahvaliti svima koji su nas dočekali, primili u svoj dom, molili s nama te darovali svoj dar za crkvu. Svi koji nisu mogli biti kod kuće za vrijeme dolaska svećenika, neka nam se jave kako bi naknadno došli k njima za blagoslov.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom, a u četvrtak nakon večernje mise će biti Euharistijsko klanjanje.

5. Za hodočašće u Asiz imate informacije na plakatima, a prijaviti se možete u župnom uredu.

6. U sakristiji i župnom uredu još uvijek možete kupiti katoličke kalendare.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

8. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja u crkvi i u našem franjevačkom redu. Svoj novčani prilog za uzdržavanje i školovanje mladića koji su prihvatili Božji poziv možete staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“. Potičemo da i molite za duhovna zvanja.

1 2