Kategorija: Župne obavijesti

DRUGA VAZMENA NEDJELJA – 11. travnja 2021.

1. Danas je Druga vazmena nedjelja, ujedno i Nedjelja Božjega milosrđa.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a petkom u 18 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

3. Danas je u hodniku prodajna akcija Franjevačke mladeži.

4. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči.

5. U petak u 19,15 sati, nakon večernje mise, u crkvi je proba pjevanja ovogodišnjih prvopričesnika.

6. U subotu u 9 sati je ispovijed prvopričesnika, nakon čega je i generalna proba.

7. U nedjelju 18, travnja, na Treću vazmenu nedjelju, je prva pričest u našoj župi pod misom u 9 sati. Na tu misu neka dođu samo prvopričesnici i njihovi roditelji, a ostale molimo da se rasporede na svete mise u 7, 11 i 18,30 sati kako bi se izbjegla prevelika gužva i sve što je s tim povezano.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

9. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – USKRS 4. travnja 2021.

1. Poštovani vjernici, svima vama i članovima vaših obitelji mi franjevci najiskrenije čestitamo sretan i blagoslovljen Uskrs!

2. Sutra je Vazmeni ponedjeljak.  Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, u 7, 9, 11 i 18,30 sati. Devetnica je Božjem milosrđu, svaku večer u crkvi u 18 sati molimo krunicu Božjega milosrđa.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17,45 sati, a petkom u 18 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

4. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči. U nedjelju 18, travnja je prva pričest, a u subotu 22. svibnja je sveta potvrda u našoj župi.

5. U nedjelju, 11. travnja, slavimo Drugu vazmenu nedjelju, ujedno i Nedjelju Božjega milosrđa.

6. Sljedeće nedjelje u 16,30 sati je redovita mjesečna skupština OFS-a.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE (CVJETNICA)

1. Danas je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica, početak Velikoga tjedna. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati.

2. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6,45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.  Na Veliku subotu ispovijedamo do 17 sati.

3. U ponedjeljak u 16 sati je velika ispovijed u našoj župnoj crkvi, ispovijedat će svećenici iz Našičkoga dekanata.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. U četvrtak, petak i subotu molimo Jutarnju i Službu čitanja iz Časoslova u crkvi u 7 sati.

6. Na Veliki četvrtak slavimo dan ustanovljenja euharistije i svećeničkoga reda. U požeškoj katedrali je Misa posvete ulja u 10 sati. Misa Večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi je u 18,30 sati, a Getsemanska ura klanjanja nakon svete mise.

7. Na Veliki petak spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put je u župnoj crkvi u 9 sati, a obredi započinju u 17 sati. Sva milostinja Velikoga petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.

8. Na Veliku subotu spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.

9. Vazmeno bdijenje započinje u subotu u 20 sati ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

10. U nedjelju, 4. travnja, je svetkovina Kristova uskrsnuća – Uskrs. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Blagoslov jela je na Vazmenom bdijenju i na jutarnjim svetim misama.

11. Na Veliki petak započinjemo u našoj župi devetnicu Božjem milosrđu. Od Vazmenoga ponedjeljka svaku večer u župnoj crkvi u 18 sati molimo zajedno krunicu Božjega milosrđa.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

13. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

PETA NEDJELJA KORIZME – 21. ožujka 2021.

1. Slavimo petu nedjelju korizme.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. U subotu nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

3. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

4. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

5. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6:45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

6. U utorak, 23. ožujka, je ispovijed u našoj filijali Donjoj Motičini. Ovaj tjedan su ispovijedi po našem dekanatu: u srijedu u Feričancima i Bokšiću, u četvrtak u Crncu i Čačincima, u petak u Podgoraču i Đurđenovcu, u subotu u Velimirovcu i Markovcu, u nedjelju u Orahovici. Ispovijed u Našicama je u ponedjeljak, 29. ožujka u 16 sati, pa Vas molimo da dođete.

7. U petak slavimo Žalosni petak kada se u našoj Biskupiji slavi Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika. To je dan kada se u svim župama, a osobito u Jasenovcu, moli za sve žrtve totalitarnih režima u 20. stoljeću. Neka nam taj dan protekne u ozračju molitve, pokore, kajanja i praštanja.

8. U subotu u 9:30 sati je susret ministranata naše crkve u vjeronaučnoj dvorani. Voditelj je fra Darko Grmača, đakon. Pozvani su svi ministranti iz župne crkve.

9. U subotu, 27. ožujka, je Područni kapitul Frame u dvorani Emaus.

10. Sljedeće nedjelje je Cvjetnica. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9, 11 i 18:30 sati. U 9 sati je blagoslov grančica u samostanskom dvorištu nakon kojega je sveta misa s pjevanjem Muke u župnoj crkvi. Ove godine će biti i sveta misa u 11 sati da se izbjegne velika gužva.

11. Pozivamo dječake osmoga razreda ili ako su već i u srednjoj školi koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend u Franjevačko sjemenište u Slavonski Brod. Prijaviti se možete u župnom uredu.

12. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

15. Na svetkovinu Navještenja Gospodnjega ili Blagovijest, u četvrtak, 25. ožujka, svete mise su u našoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog po blagdanskom rasporedu u 7, 9 i 18.30 sati.

ČETVRTA NEDJELJA KORIZME – 14. ožujka 2021.

1. Slavimo četvrtu nedjelju korizme.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

3. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

4. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

5. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u utorak, 16. ožujka, pa vas molimo da ih prijavite u župnom uredu, koji još niste. Molimo vas da prijavite osobe koje su zaista teško bolesne, jako stare i potrebne ispovijedi u ovim okolnostima opasnosti od zaraze.

6. Ispovijed po filijalama bit će po sljedećem rasporedu: 17. ožujka (srijeda) u Breziku, 18. ožujka (četvrtak) u Seoni i Zoljanu i 23. ožujka (utorak) u Donjoj Motičini.

7. U petak, 19. ožujka, je svetkovina sv. Josipa. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati.

8. U subotu, 20. ožujka je u našoj župi godišnje župno klanjanje. Svečana sveta misa je u 11 sati, a predvodi je preč. Anto Ivić, dekan. Raspored za klanjanje je po sljedećim skupinama: od 7:30 do 8:30 sati OFS, od 8:30 do 9:30 sati Brezik, od 9:30 do 10:30 sati prvopričesnici i krizmanici, u 10:30 sati krunica, od 11 do 12 sati sveta misa, od 12 do 13 sati Donja Motičina, od 13 do 14 sati molitvena zajednica, od 14 do 15 sati Seona i Zoljan, od 15 do 16 sati Frama, od 16 do 17 sati čitači i od 17 do 18 sati Zbor ‘Snagom Duha’.

9. Pozivamo dječake osmoga razreda ili ako su već i u srednjoj školi koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend u Franjevačko sjemenište u Slavonski Brod. Prijaviti se možete u župnom uredu.

10. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

12. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

TREĆA NEDJELJA KORIZME – 7. ožujka 2021.

1. Treća je nedjelja korizme. Ove nedjelje je korizmena akcija Hrvatskoga Caritasa ‘Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini’. Ove godine geslo je “Ovo je post koji mi je mio: ne kriti se od onoga koji je tvoje krvi” (Iz 58,7). Zajedno molimo i dajemo novčani prilog za potrebe Crkve i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

1. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo za naše odgojne ustanove – sjemeništa. Svetu misu u 11 sati prikazujemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

2. Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

3. Ove nedjelje volonteri Caritasa u hodniku organiziraju skupljanje hrane i humanitarnu prodajnu akciju čime želimo pomoći najpotrebnijima u našoj Župi.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

6. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

7. U četvrtak je susret molitvene zajednice nakon večernje mise, a petak nakon večernje svete mise je svetopisamski sat. Petkom u 19:30 sati je susret Frame.

8. Sljedeće nedjelje, 14. ožujka, u dvorani Emaus je redovita mjesečna skupština OFS-a s početkom u 16:30 sati.

9. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u utorak, 16. ožujka, pa vas molimo da ih prijavite u župnom uredu. Molimo vas da prijavite osobe koje su zaista teško bolesne, jako stare i potrebne ispovijedi u ovim okolnostima opasnosti od zaraze.

10. Pozivamo dječake osmoga razreda ili ako su već i u srednjoj školi koji razmišljaju o duhovnom pozivu na vikend u Franjevačko sjemenište u Slavonski Brod. Prijaviti se možete u župnom uredu.

11. Biskupijski susret za srednjoškolce (ne nužno maturante) i druge mladiće koji promišljaju o duhovnom pozivu bit će u Domu sv. Augustina u Velikoj 12. i 13. ožujka. Zainteresirani mladići mogu se prijaviti do 9. ožujka u župnom uredu.

12. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

14. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

DRUGA NEDJELJA KORIZME – 28. veljače 2021.

1. Druga je nedjelja korizme.

2. Župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema rasporedu na našoj oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom je korizmena kateheza.

5. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na molbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za stradale u potresu.

6. Sljedeće nedjelje, na Treću korizmenu nedjelju, korizmena je akcija Hrvatskoga Caritasa ‘Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini’. Ove godine geslo je “Ovo je post koji mi je mio: ne kriti se od onoga koji je tvoje krvi” (Iz 58,7). Zajedno molimo i dajemo novčani prilog za potrebe Crkve i Hrvata u Bosni i Hercegovini.

7. U četvrtak je susret molitvene zajednice nakon večernje mise, a petak nakon večernje svete mise je svetopisamski sat.

8. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

10. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

1 2 3 10