Kategorija: Župne obavijesti

DRUGA NEDJELJA KROZ GODINU – 17. siječnja 2021.

1. Druga je nedjelja kroz godinu.

2. U ponedjeljak, 18. siječnja, počinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, sve do 25. siječnja. Moli se po svemu kršćanskom svijetu. Ovogodišnja tema tema je “Ostanite u mojoj ljubavi i donosit ćete mnogo roda” (usp. Iv 15,5-9). I mi ćemo se u našoj crkvi uključiti u tu molitvu, osobito u misnim slavljima i molitvi vjernika. Gospodinova je molitva “Da svi budu jedno.” U našoj Biskupiji je središnje ekumensko slavlje u Pakracu u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu 23. siječnja u 16 sati.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. Subotom nakon svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. Sljedeća nedjelja, Treća kroz godinu, se prema odluci pape Franje slavi kao Nedjelja Božje Riječi.

7. Najavljujemo da tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 15. veljače ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u svibnju.

8. Hvala svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

10. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svake svete mise molit ćemo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

KRŠTENJE GOSPODINOVO – 10. siječnja 2021.

1. Danas je Krštenje Gospodinovo, završava Božićno vrijeme, a počinje Vrijeme kroz godinu.

2. Sljedeće nedjelje je Druga nedjelja kroz godinu.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

4. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. Subotom nakon svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

DRUGA NEDJELJA PO BOŽIĆU – 3. siječnja 2021.

1. Druga nedjelja po Božiću.

2. Ove nedjelje na poziv našega Biskupa molimo za preminule i ranjene u potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici, kao i za sve koji trpe od njegovih posljedica te prikupljamo novčani dar za nastradale, koji svaki darivatelj, napose oni koji ne mogu sudjelovati na svetim misama, može predati u župnom uredu, ili poslati na bankovni račun Caritasa Požeške biskupije (HR4223860021130011296 kod Podravske banke s naznakom “za žrtve potresa u Petrinji”). Župni Caritas prikuplja od prošle srijede potrepštine za stradale u potresu od 9 do 12 i od 15 do 18 sati te ćemo sve prikupljeno uz pomoć središnjega Caritasa Požeške biskupije dostaviti Caritasu Sisačke biskupije, već smo jednom i odvezli.

3. U potresu u Petrinji, Sisku, Glini i okolici mnogo je štete. U ovom trenutku potrebno je omogućiti i prikladan smještaj onima koji su ostali bez domova i imovine. Bit će to poseban izraz solidarnosti s njima ako se pronađe u našoj župi obitelji koje ih mogu za neko vrijeme udomiti, te će o tome župni karitativni volonteri prikupiti podatke koje ćemo dostaviti Caritasu Požeške biskupije, poručio nam je naš Biskup. Javiti se u Župni Caritas Anici Gorera (098 9711 208) i Kruni Hablu (098 295 275).

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18 sati. U utorak je dan uoči svetkovine Bogojavljenja te će u 18:15 sati biti blagoslov vode.

5. U srijedu, 6. siječnja, je svetkovina Bogojavljenja. Svete mise su u župnoj crkvi po nedjeljnom rasporedu, a na filijalama su mise u Breziku i u Donjoj Motičini. Slavimo i Dan Svetog Djetinjstva kad sakupljamo milodare za djecu u misijama.

6. U Božićno vrijeme župni ured uredovat će poslijepodne od 17 do 18 sati. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti kalendare za 2021. godinu.

7. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

8. Sljedeće nedjelje, 10. siječnja, slavimo Krštenje Gospodinovo i završetak Božićnoga vremena.

9. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

10. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

SVETA OBITELJ ISUSA, MARIJE I JOSIPA – 27. prosinca 2020.

1. Danas je svetkovina Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, a ujedno je i svjetski Dan selilaca i izbjeglica.

2. U četvrtak je Stara godina. Misa zahvalnica je u 17 sati.

3. U petak je Nova godina, svetkovina svete Marije Bogorodice, a ujedno je svjetski Dan mira. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9 i 18:30 sati.

4. U nedjelju, 3. siječnja 2021. godine, je Druga nedjelja po Božiću.

5. U Božićno vrijeme župni ured uredovat će poslijepodne od 17 do 18 sati. U sakristiji i župnom uredu možete nabaviti kalendare za 2021. godinu.

6. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno božićni broj Glasa Koncila.

8. Naš Biskup je nakon što je papa Franjo 8. prosinca 2020. godine proglasio Godinu sv. Josipa u čitavoj Crkvi napisao 24. prosinca 2020. godine pismo “Godina sv. Josipa u Požeškoj biskupiji” te nas pozvao da se uključimo u liturgijske i druge pastoralne programe koji će se u vezi s tim ostvarivati u Požeškoj biskupiji i naglasimo da oni koji svoju molitvu, razmatranja i rad vežu uz sv. Josipa mogu postići posebne oproste pod propisanim uvjetima.

4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 20. prosinca 2020.

1. Slavimo 4. nedjelju došašća. Ove nedjelje neće biti redovite mjesečne skupštine OFS-a.

2. U tijeku su mise zornice, svakoga dana u 6 sati. Ispovijed je prije misa zornica, u 5:45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa Vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

3. U ponedjeljak, 21. prosinca, je ispovijed u Našicama od 9 do 12 i od 15 do 18 sati. Ispovijed za krizmanike, školarce i sve mlade je u utorak, 22. prosinca, prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 15 do 18 sati.

4. U utorak u 18:15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. U četvrtak je Badnjak, u 6 sati je posljednja ovogodišnja misa zornica. Prva misa bdijenja je u 16 sati s djecom. Mise bdijenja u našim filijalama su: u Breziku, Seoni, Zoljanu i Donjoj Motičini u 18 sati. Polnoćka je u 20 sati uz prijenos na Radiju Našice.

6. U petak slavimo Božić, rođenje našega Spasitelja Isusa Krista. Svetu misu u 11 sati prenosi Radio Našice.

7. U subotu slavimo svetog Stjepana, prvomučenika. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu.

8. U nedjelju, 27. prosinca, slavimo Svetu Obitelj Isusa, Marije i Josipa.

9. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu.

10. Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći i preporučamo se nadalje. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 13. PROSINCA 2020.

1. Do daljnjega neće biti mise u bolničkoj kapeli zbog potreba bolnice.

2. Apostolskim pismom ‘Očinskim srcem’ papa Franjo proglasio je Godinu sv. Josipa prošli tjedan na svetkovinu Bezgrešne. Povod je 150 obljetnica proglašenja sv. Josipa zaštitnikom sveopće Crkve. Uz Godinu sv. Josipa vezani su i posebni oprosti za one koji svoju molitvu, razmatranja i rad vežu uz sv. Josipa.

3. U tijeku su mise zornice, svakoga dana u 6 sati. Ispovijed je prije misa zornica, u 5,45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa Vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.

4. Ovaj tjedan su ispovijedi po našem dekanatu: u srijedu u Feričancima i Bokšiću, u četvrtak u Crncu i Čačincima, u petak u Podgoraču i Đurđenovcu, u subotu u Velimirovcu i Markovcu, u nedjelju u Orahovici.

5. Ispovijed u Našicama je u ponedjeljak, 21. prosinca od 9 do 12 i od 15 do 18 sati. Ispovijed za krizmanike, školarce i sve mlade je u utorak, 22. prosinca, prijepodne od 9 do 12 sati i poslijepodne od 15 do 18 sati.

6. U utorak u 18,15 sati je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom.

7. Petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

8. Subotom nakon večernje svete mise na adventskom vijencu ispred kipa Bezgrešne u dvorištu zapalit ćemo adventsku svijeću uz zajedničku molitvu.

9. Sljedeće nedjelje neće biti redovite mjesečne skupštine OFS-a.

10. Nabavili smo kalendare za 2021. godinu. Možete ih nabaviti u sakristiji i župnom uredu. U župnom uredu u uredovno vrijeme primamo misne nakane za 2021. godinu.

11. Preporučamo vjerski tisak, Glas Koncila i za djecu Mali Koncil – Mak.

Zahvaljujemo vam na dosadašnjoj materijalnoj pomoći i preporučamo se nadalje vašoj dobroti.

 

1 2 3 8