Kategorija: Župne obavijesti

PEDESETNICA – DUHOVI, Župne obavijesti – 19. svibnja 2024.

1. Današnjom svetkovinom završava uskrsno vrijeme u liturgiji, te od sutra započinje „vrijeme kroz godinu“.

2. U tijeku su svibanjske pobožnosti te molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje s početkom u 18 sati. Utorkom se moli pobožnost u 17:30 sati.

3. Sutra slavimo svetu misu u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Ovaj tjedan je deseti utorak u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ante Bešlić iz Zagreba. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

6. Sljedeće nedjelje slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva, a kirvaj u našem dekanatu slavi župa Čačinci gdje je središnje misno slavlje u 11 sati.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno novi broj Glas Koncila.

SEDMA USKRSNA NEDJELJA – ŽUPNE OBAVIJESTI, 12. svibnja 2024.

1. U tijeku su svibanjske pobožnosti te svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje. Utorkom se moli krunica prije Antunovske pobožnosti, tj. u 17:30 sati.

2. Sutra je blagdan Gospe Fatimske, a susjedna župa u Velimirovcu slavi kirvaj gdje je središnje misno slavlje u 11 sati.

3. Ponedjeljkom slavimo svetu misu u bolničkoj kapeli u 17 sati, a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

4. U utorak je deveti dan Velike pobožnosti u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Marko Neretljak iz Belišća. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu je spomendan sv. Izidora Ratara kojega ćemo proslaviti svetom misom u Crnoj Kladi. Krunica se moli u 15:30, a sveta misa počinje u 16 sati.

6. Sljedeća nedjelja je blagdan Pedesetnice – Duhova, a toga dana slavimo kirvaj u Gornjoj Motičini misom u 11 sati.
Također je kirvaj u susjednoj župi Feričanci, a središnja misa je u 11 sati.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

ŽUPNE OBAVIJESTI, ŠESTA USKRSNA NEDJELJA – 5. svibnja 2024.

1. Danas u 11 sati služimo misnu nakanu „Za dobročinitelje crkve i samostana“, te tako zahvaljujemo Bogu za sve dobro koje vi, dragi vjernici, činite za našu župu, crkvu i samostan.

2. U tijeku su svibanjske pobožnosti te svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje. Utorkom se moli krunica prije antunovske pobožnosti, tj. u 17:30 sati.

3. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati. Tečaj priprave za sakrament ženidbe započinje sutra u 19:30 sati u dvorani Emaus.

4. Nastavljamo sa pobožnosti 13 utoraka sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković.

5. U srijedu u 20 sati sa parkinga preko puta crkve predviđen je polazak na hodočašće u Asiz. Hodočasnicima želimo sretan put i blagoslovljen boravak na svetim mjestima sv. Franje.

6. U četvrtak je svetkovina Uzašašća ili Spasovo. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati, a Euharistijskog klanjanja toga dana neće biti. Zbog obnove i radova oko grobljanske kapele ove godine nismo u mogućnosti slaviti misu koja inače bude u kapeli Kristova Uzašašća.

7. U subotu je hodočašće djece i ministranata u Voćin koje obuhvaća cjelodnevni program u svetištu i susret s biskupom, a sudionici će biti iz cijele naše biskupije.

8. Pozivamo zainteresirane da se uključe u akciju HOD ZA ŽIVOT koji će se održati u Osijeku u subotu 11. svibnja s početkom u 10:00 sati. Više detalja imate na plakatima.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

10. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada se posebno spominjemo duhovnih zvanja. Svoj dar za školovanje i odgoj naših franjevačkih kandidata možete staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“, a sada ćemo zajedno izmoliti molitvu za duhovna zvanja.

ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA, ŽUPNE OBAVIJESTI – 21. travnja 2024.

1. U subotu je 77 djece naše župe primilo sakrament Prve Pričesti. Neka im to bude prvi od mnogih susreta sa Gospodinom, te im želimo da ustraju u razvijanju i življenju svoje vjere uz primjer roditelja i pomoć župne zajednice.

2. Ove nedjelje je Nedjelja Dobroga Pastira kada cijela Crkva moli za duhovna zvanja. Naš biskup nas je tom prigodom pozvao na ustrajnu molitvu za duhovna zvanja. Također je pozvao vjernike da svojim darom pomognu siromašne kandidate za svećeništvo u našoj biskupiji. Svoj dar možete staviti u škrabice sa natpisom „ZA DUHOVNA ZVANJA“.

3. U ponedjeljak je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Ovaj tjedan je šesti od 13 utoraka sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu je posljednji vjeronauk za prvopričesnike po ustaljenom rasporedu. Djeca trebaju donijeti haljinice, a dobiti će uspomene i fotografije sa Prve Pričesti.

6. U četvrtak je blagdan sv. Marka, a kirvaj je u Markovcu gdje je središnja misa u 11 sati. Organiziramo malo hodočašće pješice do Markovca taj dan, a polazak je u 9:30 sati ispred naše crkve. Povratak je u vlastitom aranžmanu.
Toga dana je u Martinu sveta misa i blagoslov polja u 17 sati. Ujedno ćemo blagosloviti i nova crkvena vrata, obnovljeni križni put i oltarnu sliku.
Uvečer toga dana je redovito euharistijsko klanjanje.

7. U subotu u 10 sati će biti slavlje svete Potvrde – Krizme, a svetu misu će predvoditi biskup Antun Škvorčević. Molimo za naše krizmanike.

8. Župno hodočašće u Karlovac i Krašić će biti 1. svibnja. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme. Program i detalje hodočašća možete vidjeti na plakatima na oglasnim pločama.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

TREĆA USKRSNA NEDJELJA, ŽUPNE OBAVIJESTI – 14. travnja 2024.

1. U ponedjeljak je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

2. U utorak nastavljamo Veliku pobožnost sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Grgur Blažević iz Iloka. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

3. Klub čitatelja duhovne literature sve vas poziva na predstavljanje knjige o sv. Piu iz Pietrelcine pod naslovom „Pravo lice padre Pia“. Susret će biti u srijedu nakon večernje mise u dvorani kod župnog ureda.

4. U ovome tjednu vjeronauk za krizmanike je po redovitom rasporedu.

5. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje.

6. U subotu u 10:00 sati slavimo Prvu Svetu Pričest u našoj župnoj crkvi. Molimo da djeca ovaj tjedan budu redovita na susretima priprave:
U srijedu svi prvopričesnici trebaju doći u crkvu u 9:00 sati – biti će proba pjevanja i podjela haljina za djecu.
U četvrtak je ispovijed za prvopričesnike – u 9:00 ili u 15:00 sati.
U petak u 19:15 sati je generalna proba cijeloga slavlja.

7. Za tjedan dana je Nedjelja Dobroga Pastira kada se cijela crkva ujedinjuje u molitvi za duhovna zvanja. Toga dana, po odluci našega biskupa, prikupljaju se prilozi za uzdržavanje svećeničkih kandidata naše biskupije.

8. Najavljujemo župno hodočašće u Karlovac i Krašić koje će biti 1. svibnja. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme. Program i detalje hodočašća možete vidjeti na plakatima na oglasnim pločama.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

DRUGA USKRSNA NEDJELJA, BIJELA NEDJELJA BOŽJEG MILOSRĐA – 7. travnja 2024.

1. Ove nedjelje u 11 sati proslavljena je misna nakana Za dobročinitelje crkve i samostana zahvaljujući Bogu i svima vama koji svojim radom i darom pomažete našu župu i samostan.

2. U ovome tjednu počinje župni vjeronauk po redovitom rasporedu.

3. Ovaj ponedjeljak se liturgijski slavi Blagovijest, Naviještenje Gospodinovo – svetkovina koja je kalendarski premještena zbog Velikoga Tjedna. Svete mise su u 7 i 18:30 sati. Također slavimo misu u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Nastavljamo sa 13 utoraka na čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković iz Slavonskog Broda. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu u dvorani Emaus će biti prikazan film pod nazivom „Zrin 1943.“ koji je snimljen povodom 80. obljetnice stradavanja našeg naroda u Zrinu. Između ostalih u filmu govore biskupi Vlado Košić i Ivica Petanjak. Prikazivanje filma će biti nakon večernje mise.

6. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak. Preporučamo uskrsni broj biskupijskog glasila „Zajedništvo“ koji je besplatan, a koji piše o novome požeškom biskupu fra Ivi Martinoviću.

8. Ove nedjelje je prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja i svojim darom podupiremo život i školovanje kandidata za redovništvo i svećeništvo.

USKRS – ŽUPNE OBAVIJESTI – 31. ožujak 2024.

1. Najprije želimo svima vama i članovima vaših obitelji čestitati: sretan i blagoslovljen Uskrs, u ime svih franjevaca koji žive i djeluju u samostanu i župi. Prilika je da zahvalimo svima vama na dobroti koju nam pružate. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obredima i slavljima ove korizme i Velikog Tjedna – čitačima, ministrantima, milostinjarima, apostolima. Hvala našim zborašima, sviračima i zboru KUD-a Lisinski koji su udruženo pjevali za vrijeme trodnevlja. Hvala svima koji su čistili crkvu i samostan, pripremali Božji grob i vatrogascima koji su cijeli dan dežurali. U ime kršćana i franjevaca u Svetoj Zemlji zahvaljujemo na vašim novčanim prilozima za Isusovu Domovinu. Od srca hvala i svima vama, dragi vjernici, koji ovu našu crkvu pohađate i činite ju još ljepšom kroz svoju molitvu i pobožnost.

2. Ovaj ponedjeljak je Uskrsni ponedjeljak, a mise su po nedjeljnom rasporedu u našoj crkvi.

3. U utorak nastavljamo sa Velikom pobožnosti sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, zatim sveta misa koju će predvoditi fra Zdenko Gruber iz Iloka, a potom slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

4. U četvrtak neće biti klanjanja.

5. Ovaj tjedan je Prvi Petak u mjesecu, te imamo cjelodnevno klanjanje u našoj crkvi od jutarnje mise do navečer kada molimo Zlatnu Krunicu i litanije Srcu Isusovu u 17:45. Sveta misa je redovito u 18:30 sati. (koji su ispovjeđeni za Uskrs, ne moraju se posebno opet ispovijedati za prvi petak)
Nakon večernje mise Franjevački Svjetovni Red ima svoju mjesečnu Skupštinu.

6. Sljedeća nedjelja je Prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja. To je ujedno i Svetkovina Božjeg Milosrđa, zvana još i Bijela Nedjelja ili Mali Uskrs.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

1 2 3