Kategorija: Župne obavijesti

PEDESETNICA – DUHOVI 20. svibnja 2018.

1. Slavimo svetkovinu Duhova, završetak je vazmenog ciklusa crkvene ili liturgijske godine. Proštenje je u Gornjoj Motičini i u Feričancima gdje su svete mise u 11:00 sati. U tijeku su svibanjske pobožnosti svakog dana u 18:00 sati. Poslije večernje svete mise u dvorani “Emaus” fra Daniel Patafta održat će izlaganje na temu “Blažena Djevica Marija u franjevačkoj teologiji i duhovnosti.”

Više ...

SEDMA VAZMENA NEDJELJA – 13. svibnja 2018.

1. Slavimo Sedmu vazmenu nedjelju, ujedno i Majčin dan. U 10 sati je susret Framice. Mjesečna skupština članova Franjevačkog svjetovnog reda je u 16.30 sati. Poslije večernje svete mise u sklopu Dana franjevačke kulture u 19.30 u dvorani “Emaus” bit će recital tekstova iz “Kantuala” fra Filipa Vlahovića Kapušvarca koji će izvesti našički gimnazijalci uz glazbenu pratnju zbora “Snaga Duha”.

Više ...

ŠESTA VAZMENA NEDJELJA – 06. svibnja 2018.

1. Slavimo Šestu vazmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa. Na misi u 9 sati molimo za sve dobročinitelje crkve i samostana. Svakog dana u 18 sati započinju svibanjske pobožnosti molitvom svete krunice i pjevanjem litanija Majci Božjoj. Prema odluci mjesnog biskupa msgr. Antuna Škvorčevića ovaj mjesec

Više ...

ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – 22. travnja 2018.

1. Slavimo Nedjelju Dobrog Pastira kada molimo za duhovna zvanja. U našoj je Biskupiji skupljanje milodara za pomoć siromašnim bogoslovima i sjemeništarcima kao i za druge potrebe u promicanju duhovnih zvanja. Slavlje Prve svete pričesti je na našim filijalama u Zoljanu, Seoni i Donjoj Motičini. U Breziku je sv. misa u 17 sati povodom 10-te obljetnice mjesnog crkvenog zbora “Brezice”.

Više ...

DRUGA VAZMENA NEDJELJA – 08. travnja 2018.

1. Slavimo drugu vazmenu nedjelju i blagdan Božjega Milosrđa za koji smo se pripremali devetnicom. U 16.30 je mjesečna skupština Franjevačkog svjetovnog reda. Poslije mise je Biblijski sat. 2. Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom za prvopričesnike i krizmanike po ustaljenom rasporedu. 3. U ponedjeljak slavimo Blagovijest – Navještenje Gospodinovo. Svete mise su u župnoj crkvi u 7:00, 9:00 i

Više ...
1 2 3 19