Kategorija: OFS

Svjedoci djelotvorne ljubavi Božžje

U vjeri treba rasti. Često posrćemo, padamo, ali ne moramo ostati takvi jer smo Kristovi. U sitnicama koje nam Bog nudi moramo prepoznati dragocjenost života i ostvariti se kao vjernici…“ – naglasio je duhovni asistent OFS-a fra Dragutin u kontekstu razmatranja aktualnih događanja u Crkvi, domovini i župi na početku Godine vjere. U takvom vjerničkom ozračju ostvaruju se i redovni mjesečni susreti sestara i braće OFS-a.

Više ...

Kako žživimo i svjedočimo vjeru u žživoga i uskrsloga Isusa Krista?

Listopadski susret franjevačke obitelji okupljene u formaciji OFS-a protekao je u znaku 800-ljetne prisutnosti imena i djela sv. Franje Asiškoga, molitve časoslova, prigodne riječi duhovnoga asistenta fra Dragutina te razmatranja tekstova i situacija koje nas pozivaju na život po uzoru Božjeg siromaha i viteza sv. Franje, u duhu djelotvorne Božje ljubavi prepoznatljive u franjevačkoj malenosti i poniznosti.

Više ...

OFS u ozračju Velikog tjedna

Travanjski susret sestara i braće našičkog franjevačkog bratstva OFS-a održan je u nedjelju na blagdan Cvjetnice ili Muke Gospodnje. Prigodnom riječju i blagoslovnim zazivom “Spomeni se, Gospodine, naroda svoga”, nazočne je pozdravila služiteljica s. Snježana Baloković, zatim je uslijedila molitva Časoslova te kateheza duhovnika fra Dragutina Bedeničića.

Više ...

Nedjeljna Skupšština FSR-a

Na blagdan Krštenja Gospodinovog, 8. siječnja, braća i sestre FSR-a sastali su se na svojoj redovnoj skupštini. Susret je započet u vjeri kratkom molitvom koju je predvodila poslužiteljica Bratstva s. Snježana Baloković. Potom smo zajedno izmolili Časoslov (druga večernja) nakon čega je uslijedio nagovor našeg duhovnog asistenta fra Dragutina Bedeničića.

Više ...

Doššaššće -– vrijeme nade i priprava za ispunjenje obećanog –- našš hod u vjeri prema otajstu Isusa Krista

Svako ljudsko srce u Njemu nailazi na odgovore o smislu života, patnji i smrti. Pozvani smo na slavljenje došašća i na život budnosti – život koji je neizmjerno vrijedan jer Bog je postao čovjekom. (Iz knjige Mate Parlova, Budni budite)

„Radujte se u Gospodinu uvijek! Ponavljam: Radujte se! Gospodin je blizu…“ – izriče sv. Pavao u Poslanici Filipljanima (4-5). Gospodin je blizu svakom čovjeku, svakom ljudskom srcu jer je već došao, jer će ponovo doći i jer trajno dolazi. S ljubavlju ga očekujemo. Pripravljamo se i u radosti iščekujemo Njegov dolazak.

Više ...
1 2