ŽUPNE OBAVIJESTI – 26. nedjelja kroz godinu – 29. rujan 2024.

1. Ove nedjelje kalendarski slavili smo svete Arkanđele – Mihaela, Gabrijela i Rafaela. U našoj filijali u Seoni slavio se kirvaj – zaštitnik crkve sv. Mihael.

2. U ponedjeljak u 9 sati slaviti ćemo svetu misu za sve policijske djelatnike povodom njihova zaštitnika – sv. Mihaela.

3. U utorak započinje trodnevnica uoči blagdana sv. Franje Asiškoga. Svaki dan molimo franjevačku krunicu u 18 sati, a nakon toga je sveta misa.
Ovaj tjedan neće biti Antunovske pobožnosti niti Euharistijskog klanjanja.

4. U srijedu će se održati predavanje u našoj dvorani Emaus pod nazivom „Višestoljetne duhovne, prosvjetne i kulturno-povijesne spone u franjevačkoj baštini u Našicama“. Predavanje će održati prof. Ivana Lijić s početkom u 16:30 sati. Informacije također imate i na plakatima.

5. U četvrtak na kraju večernje mise imati ćemo Obred preminuća sv. Franje.
Istu večer Franjevački svjetovni red ima svoju mjesečnu skupštinu.

6. U petak je svetkovina sv. Franje, osnivača tri franjevačka Reda i zaštitnika svih franjevaca. Svete mise su u 7 i 9 sati, te svečana večernja misa u 18:30.
Istoga dana je Prvi petak u našoj zajedničkoj pobožnosti Srcu Isusovu, ali neće biti molitvenog programa zbog svetkovine.

7. U subotu hodočastimo u Mariju Bistricu. Polazak je u 5:00 sati ujutro ispred dvorca. Molimo za točnost pri polasku.

8. Sljedeće nedjelje župa Markovac slavi 20. obljetnicu osnutka, a to će se obilježiti na svetoj misi u 11 sati koju će predslaviti biskup Ivo Martinović.

9. Susreti Franjevačke mladeži – Frame održavaju se svaki petak u 20:00 sati. Pozivamo mlade da se pridruže.

10. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno Glas Koncila. Izišao je novi broj biskupijskog glasila „Zajedništvo“ kojeg možete uzeti besplatno.