ŽUPNE OBAVIJESTI – 18. nedjelja kroz godinu – 4. kolovoza 2024.

1. Danas u 11 sati slavljena je misa s misnom nakanom za dobročinitelje crkve i samostana, želeći tako zahvaliti Bogu za sve one koji pomažu naš rad i život u samostanu i župi. Hvala Vam svima od srca na svim darovima, a posebno zahvaljujemo svima onima koji su pomogli u organizaciji dolaska mladih framaša, te im tako bili podrška i pomoć u njihovu hodočašću.

2. Sutra je hrvatski praznik – Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Uz večernju svetu misu zajedno ćemo moliti za našu domovinu Hrvatsku.

3. U utorak će biti Antunovska pobožnost, dok je u četvrtak redovito klanjanje.

4. U subotu je blagdan sv. Lovre, zaštitnika požeške biskupije. Svečana proslava je u Požegi u 10 sati.
Sveti Lovro je i zaštitnik Caritasa i njegovih djelatnika, a to je prigoda da se zahvalimo volonterima našega Caritasa koji se brinu za 30-ak obitelji naše župe koje su i prošli tjedan pohodili i, uz pomoć dobročinitelja, darivali prigodnim paketima.

5. U nedjelju je blagdan sv. Klare Asiške, koja je utemeljila 2. franjevački red – sestre Klarise. Svečana proslava blagdana će biti kod sestara Klarisa u Požegi u 18:30 sati.

6. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno Glas Koncila.

7. Danas je prva nedjelja u mjesecu te se spominjemo duhovnih zvanja. Svoj prilog za uzdržavanje mladih koji su prihvatili Božji poziv možete staviti u škrabice sa natpisom Za sjemenište.