ŽUPNE OBAVIJESTI – 17. nedjelja kroz godinu – 28. srpnja 2024.

1. Ove nedjelje je bio Svjetski dan Djedova, baka i starijih osoba kojega je utemeljio Papa Franjo prije 4 godine. Tim povodom smo pozvani posvijestiti si o važnosti naših starijih ukućana, članova obitelji i bližnjih kojima trebamo biti blizu u svim njihovim potrebama.

2. U četvrtak će biti Euharistijsko klanjanje, a u utorak neće biti Antunovske pobožnosti.

3. U utorak će u našu župu hodočastiti Framaši iz slavonske regije, oko 100 mladih uz vodstvo duhovnih asistenata. Zahvaljujemo svima koji su već darovali svoje priloge i hranu za njihov boravak ovdje. Tko želi može se uključiti do utorka bilo hranom i darovima ili primajući mlade na tuširanje prije puta u Italiju. Oni koji su prijavljeni za primanje mladih na tuširanje, neka dođu po njih u utorak u 11 sati prijepodne.
Večernju misu s mladima toga dana predslavi naš biskup Ivo Martinović kojemu će to biti prvi službeni posjet našoj župi. Svi koji žele pozvani su sudjelovati na toj svetoj misi.

4. U petak slavimo veliki franjevački blagdan – Gospu od Anđela ili Porcijunkulu. Uz taj blagdan tradicionalno je vezan i Porcijunkulski Potpuni Oprost kojega možemo izmoliti uz uobičajene uvjete – ispovijed, sveta misa i pričest, te molitve: Vjerovanje, Oče Naš i još jedna molitva na nakanu Svetog Oca Pape. Za potpuni oprost se možete ispovijediti i koji dan ranije, jer nije nužno to učiniti baš taj dan, već je važno biti u sakramentalnoj milosti. Toga dana ćemo imati tri svete mise: u 7, 9 i 18:30 sati.

5. U subotu će se održati župno hodočašće na Trsat. Polazak je ujutro u 2 sata ispred dvorca, a ostale informacije imate na plakatima. Molimo sve one koji žele ići da se upišu što prije, a to možete učiniti u župnom uredu.

6. Sljedeća nedjelja je prva u mjesecu kada molimo i darujemo za duhovna zvanja.