ŽUPNE OBAVIJESTI – 11. NEDJELJA KROZ GODINU – 16. lipanj 2023.

1. Zahvaljujemo od srca svima koji su sudjelovali u proslavi Antunova: čitačima, ministrantima, pjevačima i sviračima, milostinjarima, volonterima Caritasa, svima koji su čistili crkvu i samostan i koji su uređivali okoliš oko crkve, svima koji su donosili darove i namirnice, hranu i voće za proslavu blagdana. Zahvaljujemo našoj policiji, gradskim redarima, vatrogascima i djevojkama u narodnim nošnjama i ostalima koji su podržali tradicionalnu procesiju kroz grad i u njoj sudjelovali.

2. Jučer smo svetom misom obilježili 79. godišnjicu velike tragedije na Crnome Potoku gdje je život izgubilo preko 1.500 naših sunarodnjaka. Neka ih Gospodin nagradi vječnom radošću za žrtvu koju su podnijeli.

3. Večeras je također spomendan hrvatskih stradalnika tijekom i nakon Drugog svjetskog rata u Slatinskom Drenovcu. Ondje će biti sveta misa u 18 sati.

4. U utorak je Antunovska pobožnost prije mise, a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon mise.

5. Sljedeće nedjelje, uoči svetkovine sv. Petra i Pavla, naša biskupija slavi Papin dan – tj., dan molitve za našega Papu Franjo i prikupljanje milodara „Petrov novčić“ koji vjernici daruju za djelatnosti i sve potrebe našega Pape.

6. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.