9. NEDJELJA KROZ GODINU – Župne obavijesti – 2. lipnja 2024.

1. Danas u 11 sati služimo misnu nakanu Za dobročinitelje crkve i samostana, te tako zahvaljujemo Bogu za sve ljude koji svojom molitvom, podrškom i darovima pomažu naše djelovanje u župi.

2. Ovaj tjedan je 12. utorak u čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predslavi vlč. Željko Benković iz Podgorača.

3. U četvrtak je Euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

4. U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova koja se posebno slavi u Donjoj Motičini gdje će biti procesija u 10:30 sati i sveta misa u crkvi u 11 sati.
Ovdje u župnoj crkvi će biti tri svete mise: u 7, 9 i 18:30. Navečer ćemo svečano proslaviti blagdan i zajednički završetak pobožnosti Devet prvih petaka. Pobožnost počinje u 18 sati, a nakon toga misa koju predslavi fra Venancije Mihaljević iz Osijeka. Potom će uslijediti procesija sa kipom Srca Isusova, a članovi Bratovštine Srca Isusova će imati svoju godišnju posvetu.

5. U subotu u 10 sati u požeškoj katedrali je biskupsko ređenje fra Ive Martinovića. Pozivamo sve na molitvu za našega novoga biskupa da ga Gospodin vodi i prati u njegovoj novoj i odgovornoj službi. Svi oni koji žele prisustvovati ređenju mogu se organizirati vlastitim prijevozom.
Isti dan uz večernju misu naši Framaši će imati svoja Obećanja u bratstvu Franjevačke mladeži. Podržimo ih svojom molitvom i prisutnošću na svetoj misi.

6. Sljedeći ponedjeljak započinje trodnevna priprava za svetkovinu sv. Antuna. Prvoga dana trodnevnice, nakon večernje mise, biti će koncert duhovne glazbe koji će u našoj crkvi održati Sestre Palić iz Zagreba.

7. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno Glas Koncila.

8. Prva je nedjelja u mjesecu te molimo za duhovna zvanja i darujemo svoj prilog za uzdržavanje mladih koji su krenuli putem redovništva. Svoj dar možete staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“.