ŽUPNE OBAVIJESTI, ŠESTA USKRSNA NEDJELJA – 5. svibnja 2024.

1. Danas u 11 sati služimo misnu nakanu „Za dobročinitelje crkve i samostana“, te tako zahvaljujemo Bogu za sve dobro koje vi, dragi vjernici, činite za našu župu, crkvu i samostan.

2. U tijeku su svibanjske pobožnosti te svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije pred oltarom Majke Božje. Utorkom se moli krunica prije antunovske pobožnosti, tj. u 17:30 sati.

3. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati. Tečaj priprave za sakrament ženidbe započinje sutra u 19:30 sati u dvorani Emaus.

4. Nastavljamo sa pobožnosti 13 utoraka sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković.

5. U srijedu u 20 sati sa parkinga preko puta crkve predviđen je polazak na hodočašće u Asiz. Hodočasnicima želimo sretan put i blagoslovljen boravak na svetim mjestima sv. Franje.

6. U četvrtak je svetkovina Uzašašća ili Spasovo. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati, a Euharistijskog klanjanja toga dana neće biti. Zbog obnove i radova oko grobljanske kapele ove godine nismo u mogućnosti slaviti misu koja inače bude u kapeli Kristova Uzašašća.

7. U subotu je hodočašće djece i ministranata u Voćin koje obuhvaća cjelodnevni program u svetištu i susret s biskupom, a sudionici će biti iz cijele naše biskupije.

8. Pozivamo zainteresirane da se uključe u akciju HOD ZA ŽIVOT koji će se održati u Osijeku u subotu 11. svibnja s početkom u 10:00 sati. Više detalja imate na plakatima.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.

10. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada se posebno spominjemo duhovnih zvanja. Svoj dar za školovanje i odgoj naših franjevačkih kandidata možete staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“, a sada ćemo zajedno izmoliti molitvu za duhovna zvanja.