ČETVRTA USKRSNA NEDJELJA, ŽUPNE OBAVIJESTI – 21. travnja 2024.

1. U subotu je 77 djece naše župe primilo sakrament Prve Pričesti. Neka im to bude prvi od mnogih susreta sa Gospodinom, te im želimo da ustraju u razvijanju i življenju svoje vjere uz primjer roditelja i pomoć župne zajednice.

2. Ove nedjelje je Nedjelja Dobroga Pastira kada cijela Crkva moli za duhovna zvanja. Naš biskup nas je tom prigodom pozvao na ustrajnu molitvu za duhovna zvanja. Također je pozvao vjernike da svojim darom pomognu siromašne kandidate za svećeništvo u našoj biskupiji. Svoj dar možete staviti u škrabice sa natpisom „ZA DUHOVNA ZVANJA“.

3. U ponedjeljak je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Ovaj tjedan je šesti od 13 utoraka sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu je posljednji vjeronauk za prvopričesnike po ustaljenom rasporedu. Djeca trebaju donijeti haljinice, a dobiti će uspomene i fotografije sa Prve Pričesti.

6. U četvrtak je blagdan sv. Marka, a kirvaj je u Markovcu gdje je središnja misa u 11 sati. Organiziramo malo hodočašće pješice do Markovca taj dan, a polazak je u 9:30 sati ispred naše crkve. Povratak je u vlastitom aranžmanu.
Toga dana je u Martinu sveta misa i blagoslov polja u 17 sati. Ujedno ćemo blagosloviti i nova crkvena vrata, obnovljeni križni put i oltarnu sliku.
Uvečer toga dana je redovito euharistijsko klanjanje.

7. U subotu u 10 sati će biti slavlje svete Potvrde – Krizme, a svetu misu će predvoditi biskup Antun Škvorčević. Molimo za naše krizmanike.

8. Župno hodočašće u Karlovac i Krašić će biti 1. svibnja. Prijave se primaju u župnom uredu u uredovno vrijeme. Program i detalje hodočašća možete vidjeti na plakatima na oglasnim pločama.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.