DRUGA USKRSNA NEDJELJA, BIJELA NEDJELJA BOŽJEG MILOSRĐA – 7. travnja 2024.

1. Ove nedjelje u 11 sati proslavljena je misna nakana Za dobročinitelje crkve i samostana zahvaljujući Bogu i svima vama koji svojim radom i darom pomažete našu župu i samostan.

2. U ovome tjednu počinje župni vjeronauk po redovitom rasporedu.

3. Ovaj ponedjeljak se liturgijski slavi Blagovijest, Naviještenje Gospodinovo – svetkovina koja je kalendarski premještena zbog Velikoga Tjedna. Svete mise su u 7 i 18:30 sati. Također slavimo misu u bolničkoj kapeli u 17 sati.

4. Nastavljamo sa 13 utoraka na čast sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, a svetu misu predvodi fra Ivan Crnković iz Slavonskog Broda. Nakon mise slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

5. U srijedu u dvorani Emaus će biti prikazan film pod nazivom „Zrin 1943.“ koji je snimljen povodom 80. obljetnice stradavanja našeg naroda u Zrinu. Između ostalih u filmu govore biskupi Vlado Košić i Ivica Petanjak. Prikazivanje filma će biti nakon večernje mise.

6. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak. Preporučamo uskrsni broj biskupijskog glasila „Zajedništvo“ koji je besplatan, a koji piše o novome požeškom biskupu fra Ivi Martinoviću.

8. Ove nedjelje je prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja i svojim darom podupiremo život i školovanje kandidata za redovništvo i svećeništvo.