USKRS – ŽUPNE OBAVIJESTI – 31. ožujak 2024.

1. Najprije želimo svima vama i članovima vaših obitelji čestitati: sretan i blagoslovljen Uskrs, u ime svih franjevaca koji žive i djeluju u samostanu i župi. Prilika je da zahvalimo svima vama na dobroti koju nam pružate. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u obredima i slavljima ove korizme i Velikog Tjedna – čitačima, ministrantima, milostinjarima, apostolima. Hvala našim zborašima, sviračima i zboru KUD-a Lisinski koji su udruženo pjevali za vrijeme trodnevlja. Hvala svima koji su čistili crkvu i samostan, pripremali Božji grob i vatrogascima koji su cijeli dan dežurali. U ime kršćana i franjevaca u Svetoj Zemlji zahvaljujemo na vašim novčanim prilozima za Isusovu Domovinu. Od srca hvala i svima vama, dragi vjernici, koji ovu našu crkvu pohađate i činite ju još ljepšom kroz svoju molitvu i pobožnost.

2. Ovaj ponedjeljak je Uskrsni ponedjeljak, a mise su po nedjeljnom rasporedu u našoj crkvi.

3. U utorak nastavljamo sa Velikom pobožnosti sv. Antunu. Pobožnost počinje u 18 sati, zatim sveta misa koju će predvoditi fra Zdenko Gruber iz Iloka, a potom slijedi čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna.

4. U četvrtak neće biti klanjanja.

5. Ovaj tjedan je Prvi Petak u mjesecu, te imamo cjelodnevno klanjanje u našoj crkvi od jutarnje mise do navečer kada molimo Zlatnu Krunicu i litanije Srcu Isusovu u 17:45. Sveta misa je redovito u 18:30 sati. (koji su ispovjeđeni za Uskrs, ne moraju se posebno opet ispovijedati za prvi petak)
Nakon večernje mise Franjevački Svjetovni Red ima svoju mjesečnu Skupštinu.

6. Sljedeća nedjelja je Prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja. To je ujedno i Svetkovina Božjeg Milosrđa, zvana još i Bijela Nedjelja ili Mali Uskrs.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.