ŽUPNE OBAVIJESTI – CVJETNICA – 24. ožujak 2024.

1. Zahvaljujemo volonterima našega Caritasa koji su obišli 30-ak obitelji naše župe i darovali im prigodne pakete i pomoć uoči Uskrsa. Također zahvaljujemo i svima koji su svojim prilozima sudjelovali u toj akciji.

2. Ove nedjelje popodne je bio Križni Put u Aleji Lipa u 15 sati.

3. U ponedjeljak je Velika Korizmena Ispovijed u našoj crkvi s početkom u 17 sati. Na raspolaganju će biti desetak svećenika. Iskoristimo ovu priliku.

4. U utorak će biti ispovijed za školsku djecu, ujutro u 10 sati i popodne u 16 sati.
Navečer nastavljamo sa 13 utoraka sv. Antunu. Početak je u 18 sati.

5. U četvrtak započinje Sveto Trodnevlje. Ujutro molimo Jutarnju molitvu Časoslova u 7 sati, a obredi Velikog Četvrtka – Misa Večere Gospodnje započinje u 18:30 sati.
Nakon Obreda će biti Getsemanska Ura. Navečer se ispovijeda prije i poslije Obreda.

6. U petak ujutro molimo Jutarnju Molitvu u 7 sati. Posljednji Križni Put će biti u 9 sati tijekom kojega će biti prilika za ispovijed. Obredi Velikoga Petka započinju u 18:30 sati. Navečer se ispovijeda prije i poslije Obreda.
Toga dana je obvezatan post i nemrs. Nakon večernjih obreda ćemo skupljati dobrovoljne novčane priloge za Božji Grob – pomoć Svetoj Zemlji koja sada najviše ovisi o kršćanima diljem svijeta.

7. U subotu molimo Časoslov ujutro u 7 sati. Ispovijeda se do 12:00 sati, a nakon toga se više neće ispovijedati. Tijekom dana Velike Subote običaj je da se vjernici dođu pomoliti u tišini kod Božjega Groba koji će biti postavljen u našoj crkvi.

8. Vazmeno Bdjenje započinje u 21 sat ispred crkve. Sa sobom treba ponijeti svijeće za bdjenje, a po završetku će biti uskrsni blagoslov hrane.

9. Na Uskrs su mise po uobičajenom rasporedu, a uz sve jutarnje mise biti će uskrsni blagoslov hrane. Na Uskrs se neće ispovijedati. Obratimo pažnju da u subotnjoj noći prelazimo na ljetno računanje vremena.

10. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak.