5. NEDJELJA KROZ GODINU, ŽUPNE OBAVIJESTI – 4. veljače 2024.

1. U tijeku je Devetnica Gospi Lurdskoj, te svaki dan u 18 h molimo krunicu pred kipom koji je našoj crkvi darovan 1888. godine, a donesen je iz Lurda. Svete mise u sklopu devetnice od ponedjeljka će predvoditi gostujući propovjednici. Po starome običaju, tijekom devetnice ćemo prikupljati darove za sjemenište – bilo u naravi, kao što su prehrambeni proizvodi, voće ili suhomesnate stvari, bilo u novčanim prilozima.

2. Danas pod misom u 11 sati slavimo misnu nakanu Za dobročinitelje crkve i samostana, te tako zahvaljujemo Bogu za vas koji pomažete našoj župi i samostanu i prikazujemo u toj misi sve vaše nakane.

3. Ovaj tjedan započinje župni vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike po uobičajenom rasporedu.

4. Kroz ovaj tjedan neće biti Antunovske pobožnosti ni Euharistijskog klanjanja.

5. U sklopu devetnice u petak u 11 sati u bolničkoj kapeli slaviti ćemo svetu misu uz koju će biti prilika i za primanje sakramenta bolesničkog pomazanja.

6. U nedjelju je blagdan Gospe Lurdske kojeg ćemo svečano proslaviti navečer – u 18 h molimo krunicu nakon koje će biti svečana euharistija. Na kraju slijedi procesija sa svijećama, a volonteri Caritasa će prodavati svijeće prije mise.

7. Slavlje Prve Pričesti u našoj župi će biti u subotu, 20. travnja u 10 sati, dok će slavlje Svete Potvrde (Krizme) biti u subotu, 27. travnja u 10 sati.

8. Sljedeći tjedan započinje prvi ovogodišnji Tečaj priprave za brak. Sve informacije imate na plakatima na oglasnim pločama.

9. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.

10. Danas je prva nedjelja u mjesecu kada molimo i darujemo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemenište možete staviti u škrabice sa natpisom – Za sjemenište, a sada ćemo svi zajedno izmoliti molitvu za duhovna zvanja.