Župne obavijesti – nedjelja 06.10.2024.

1. Ove nedjelje pod misom u 11 sati služena je misna nakana za dobročinitelje crkve i samostana, te tako zahvaljujemo Bogu za sve što činite za našu župu, te za darove i pomoć u svim potrebama samostana.

2. Nalazimo se u Marijinu mjesecu kada molimo listopadske pobožnosti: svaki dan u 18 sati molimo krunicu i litanije kod bijeloga oltara, a nakon toga je sveta misa.

3. Ovaj tjedan počinje župni vjeronauk: prvopričesnici vjeronauk imaju u srijedu u 9 ili u 15 sati, a krizmanici u četvrtak u 10 ili u 15 sati. Molimo prenesite obavijest drugima.

4. U subotu je godišnje klanjanje u župi Velimirovac gdje je središnja misa u 11 sati.

5. Sljedeće nedjelje pod misom u 9 sati će biti blagoslov školskih torbi za sve školarce povodom početka vjeronaučne godine. Djeca neka donesu svoje školske torbe, te ćemo zajedno moliti Božji blagoslov za sve njih i za uspjeh u školi.

6. Istoga dana, u nedjelju je posveta crkve u Orahovici koju će predslaviti požeški biskup Ivo Martinović. Misno slavlje započinje u 10 sati.

7. Kao što možete vidjeti započela je obnova samostana, a ove godine je planirana obnova zapadnog krila krovišta koje će se u predstojećem periodu raditi. Molimo vas za pažnju tijekom prolaska, kao i parkiranja automobila uz mjesto radova.

8. Za dva tjedna, povodom blagdana sv. Luke, koji je zaštitnik liječnika, Franjevački Svjetovni Red organizira susret za bolesnike i vjernike starije dobi. Biti će sveta misa, prilika za ispovijed i zajednička podjela sakramenta bolesničkog pomazanja, te nakon toga i prigodno druženje u našoj blagovaonici. Sve vas koji imate starije ili bolesne članove obitelji, rodbine ili druge bližnje koje treba dovesti autom do crkve molimo da im budete na usluzi i da ih obavijestite o ovome događaju. Ovi susreti su prije bili održavani svake godine, a sada ih na ovaj način želimo obnoviti. Detaljne informacije o ovome imate na plakatima.

9. Susreti Franjevačke mladeži se održavaju svaki petak u 20 sati. Pozivamo mlade da se dođu, te iskoriste priliku za rast u vjeri zajedno sa svojim vršnjacima.

10. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, Glas Koncila. Biskupijsko glasilo Zajedništvo možete besplatno uzeti.