ŽUPNE OBAVIJESTI – 6. NEDJELJA KROZ GODINU – 11. veljače 2024.

1. Danas uz večernju misu svečano ćemo proslaviti blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika. Krunicu molimo u 18 sati, nakon koje će biti sveta misa. Nakon mise će biti procesija sa svijećama. Zahvaljujemo svima koji su, po staroj tradiciji, u devetnici donosili svoje darove za sjemenište.

2. Sutra započinje Tečaj priprave za kršćanski brak – Zaručnički tečaj. Početak je svaki dan u 19:30 sati, a traje do petka. Održava se u dvorani Emaus u dvorištu samostana.

3. Vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike je po uobičajenom rasporedu.

4. Sutra će biti misa u bolničkoj kapeli u 17 sati, u utorak molimo Antunovsku pobožnost, a u četvrtak će biti Euharistijsko klanjanje.

5. U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda kada započinjemo sveto korizmeno vrijeme. U našoj crkvi će biti tri mise: u 7, 9 i 18:30 sati, a uz svaku misu je i obred pepeljenja. Toga dana je obvezatan post i nemrs za sve vjernike do 65. godine života.
Istoga dana susjedna župa u Podgoraču spominje se svoga drugog zaštitnika sv. Valentina, a sveta misa ondje je u 11 sati.

6. Pobožnost Križnoga puta u korizmi molimo petkom u 18 sati u crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji Lipa.
Ove godine organiziramo Korizmene kateheze koje će biti svaki korizmeni petak nakon večernje mise. Kateheze će govoriti o sakramentima Crkve, a svaki puta će se govoriti o pojedinom sakramentu. Tako će biti i ovaj petak kada će biti prva kateheza, a pozvani su svi koji žele naučiti više o vjeri.

7. Za hodočašće u Asiz ima još mjesta, a prijave su u župnom uredu.

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glas Koncila.