Objave od: fra Darko

DRUGA VAZMENA NEDJELJA – 11. travnja 2021.

1. Danas je Druga vazmena nedjelja, ujedno i Nedjelja Božjega milosrđa.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a petkom u 18 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

3. Danas je u hodniku prodajna akcija Franjevačke mladeži.

4. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči.

5. U petak u 19,15 sati, nakon večernje mise, u crkvi je proba pjevanja ovogodišnjih prvopričesnika.

6. U subotu u 9 sati je ispovijed prvopričesnika, nakon čega je i generalna proba.

7. U nedjelju 18, travnja, na Treću vazmenu nedjelju, je prva pričest u našoj župi pod misom u 9 sati. Na tu misu neka dođu samo prvopričesnici i njihovi roditelji, a ostale molimo da se rasporede na svete mise u 7, 11 i 18,30 sati kako bi se izbjegla prevelika gužva i sve što je s tim povezano.

8. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

9. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA – USKRS 4. travnja 2021.

1. Poštovani vjernici, svima vama i članovima vaših obitelji mi franjevci najiskrenije čestitamo sretan i blagoslovljen Uskrs!

2. Sutra je Vazmeni ponedjeljak.  Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, u 7, 9, 11 i 18,30 sati. Devetnica je Božjem milosrđu, svaku večer u crkvi u 18 sati molimo krunicu Božjega milosrđa.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17,45 sati, a petkom u 18 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih. Subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

4. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči. U nedjelju 18, travnja je prva pričest, a u subotu 22. svibnja je sveta potvrda u našoj župi.

5. U nedjelju, 11. travnja, slavimo Drugu vazmenu nedjelju, ujedno i Nedjelju Božjega milosrđa.

6. Sljedeće nedjelje u 16,30 sati je redovita mjesečna skupština OFS-a.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

8. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

USKRSNA ČESTITKA BRAĆE FRANJEVACA

 

Sretan-Uskrs-Cestitka-Nasice-2021

Dragi vjernici, draga braćo i sestre, dragi ljudi dobre volje,

u ime našega franjevačkog bratstva u Našicama čestitam vam svetkovinu Uskrsa.

Isus je uskrsnuo. Isus je živ i čeka nas u Galileji, u našoj svakodnevici, gdje radimo, gdje patimo, gdje se trudimo razviti odnose s našim bližnjima.

On nas čeka i poziva nas da blagujemo s njim, da dođemo i budemo s njim.

Daje se prepoznati u lomljenju kruha.

Daje se prepoznati u braći i sestrama.

Iz lomljenja kruha stvara novu obitelj.

Hvala vam na svjedočenju vjere.

Hvala vam što ste dobri prema nama.

Svjetlost vječnoga života svijetlila vam već u ovom životu.

Gospodin vam dao vječnu nagradu.

Idući za njim putem križa prispjeli vječnom Uskrsu.

Sve patnje sadašnjega vremena nisu ništa prema budućoj slavi.

Isus je uskrsnuo. Isusova ljubav jača je od smrti. Ostao je s nama u Crkvi.

Zahvaljujem za vaše služenje Crkvi i ljubav koju imate prema našoj franjevačkoj obitelji.

Sve što činimo iz ljubavi, činimo za vječni život.

Hvala. Sretan vam i blagoslovljen Uskrs!

 

Braća franjevci iz Našica

 

 

 

NEDJELJA MUKE GOSPODNJE (CVJETNICA)

1. Danas je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica, početak Velikoga tjedna. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati.

2. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6,45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve.  Na Veliku subotu ispovijedamo do 17 sati.

3. U ponedjeljak u 16 sati je velika ispovijed u našoj župnoj crkvi, ispovijedat će svećenici iz Našičkoga dekanata.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati, a petkom u 15 sati je krunica Božjega milosrđa s nakanom za prestanak pandemije, za umiruće i za zdravlje bolesnih.

5. U četvrtak, petak i subotu molimo Jutarnju i Službu čitanja iz Časoslova u crkvi u 7 sati.

6. Na Veliki četvrtak slavimo dan ustanovljenja euharistije i svećeničkoga reda. U požeškoj katedrali je Misa posvete ulja u 10 sati. Misa Večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi je u 18,30 sati, a Getsemanska ura klanjanja nakon svete mise.

7. Na Veliki petak spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put je u župnoj crkvi u 9 sati, a obredi započinju u 17 sati. Sva milostinja Velikoga petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.

8. Na Veliku subotu spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.

9. Vazmeno bdijenje započinje u subotu u 20 sati ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

10. U nedjelju, 4. travnja, je svetkovina Kristova uskrsnuća – Uskrs. Mise su po nedjeljnom rasporedu. Blagoslov jela je na Vazmenom bdijenju i na jutarnjim svetim misama.

11. Na Veliki petak započinjemo u našoj župi devetnicu Božjem milosrđu. Od Vazmenoga ponedjeljka svaku večer u župnoj crkvi u 18 sati molimo zajedno krunicu Božjega milosrđa.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

13. U Godini smo sv. Josipa. Na završetku svete mise molimo molitvu pape Franje sv. Josipu uz poklik “O Josipe, svet, o Josipe, svet.”

1 2