Objave od: Mirjam Resler

ČETVRTA NEDJELJA KROZ GODINU 30. siječnja 2022.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati.

 

U srijedu, 2. veljače, slavimo Prikazanje Gospodinovo ili Svijećnicu. Svete mise su u 7, 9 i 18,30. Pod svakom svetom misom bit će blagoslov svijeća.

 

Volonteri Župnoga caritasa prodavat će na Svijećnicu u hodniku samostana svijeće. Skupljeno će se upotrijebiti za braću i sestre u potrebi.

 

Na Svijećnicu započinje devetnica Gospi Lurdskoj molitvom krunice u 18, sati. Molimo za Marijin zagovor u svim našim potrebama, osobito za zdravlje bolesnih i rast u vjeri našega naroda. Tijekom devetnice skupljamo darove u novcu i naravi za franjevačke sjemeništarce.

 

U četvrtak, 3. veljače, je spomendan sv. Blaža, biskupa i mučenika. Svete mise su u 7,9 i 18,30 sati. Nakon svake svete mise je blagoslov grla.

 

Subotom nakon večernje mise je euharistijsko klanjanje.

 

Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 14. veljače ove godine u 19,30 sati. Sljedeći tečaj je u svibnju.

Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje Vašoj dobroti.

Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno Glas Koncila i za djecu novi broj Maloga Koncila – Maka.

Holywin u Našicama :)

Već 5. godinu, uoči svetkovine Svih svetih, 31.listopada, u našoj župnoj crkvi  održava se duhovno molitvena večer iliti Holywin. Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a pritom i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo, a to je Halloween ili Noć vještica. Holywinom (“Svetost pobjeđuje”) želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno – slavljenički program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti.

Ove godine program je započeo krunicom i svetom misom koju je predslavio fra Mislav Lukačević, duhovni asistent Frame Našice, koji se u homiliji osvrnuo na Ljubav. Usporedivši ljubav roditelja prema svome djetetu, te sigurnosti koje dijete osjeća u krilu majke i oca, progovorio je o Ljubavi koju nam Bog daje. Bog koji je došao biti čovjekom, od krvi i mesa, Bog koji se igrao kao dečkić, koji je plakao i smijao se, Bog koji je radi nas otišao u muku i smrt na križu, Bog koji nas je ljubio do kraja. Bog koji nam i sada dolazi u hostiji. Završio je riječima psalmiste koji govori:
“Ljubim te, Gospodine, kreposti moja!
Gospodine, hridino moja, utvrdo moja, spase moj.”
Večer se nastavila prigodnim skečem koji su pripremili naši framaši, a koji prikazuje sv. Franju u molitvi pred križem sv. Damjana koji vapi Bogu za pomoć. Bog odgovara na njegove vapaje i šalje svetce koji mu pomažu.
Vrhunac večeri je bilo klanjanje i slavljenje pred Presvetim Oltarskim sakramentom, koje je glazbeno animirao zbor Snaga Duha.
Zahvalni Gospodinu na divnoj večeri i primljenim milostima, pozivamo vas dragi mladi da budete i dalje ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite… gorljivije no ikad!
Slike: Paula Nekić

TRIDESETA I PRVA NEDJELJA KROZ GODINU 31. listopada 2021.

1. Danas je 31. nedjelja kroz godinu. Danas u 16:30h je slavlje svete mise u bolničkoj kapeli.

2. Danas u 19:30 sati u crkvi je molitveno bdijenje uoči svetkovine Svih svetih pod nazivom Holywin – svetost pobjeđuje. Pozivamo vjernike, posebno mlade, da se pridruže ovoj molitvenoj večeri.

3. U ponedjeljak, 1. studenoga, je svetkovina Svih svetih. Na groblju u Našicama bit će Služba Riječi i blagoslov groblja u 15 sati ispred mrtvačnice. Proštenje je u Donjoj Motičini, gdje je svečana sveta misa u 11 sati. Blagoslov groblja je i u Seoni, Zoljanu, Breziku i Granicama.

4. U utorak, 2. studenoga, je Dušni dan – Spomen svih pokojnika. Mise su u našoj župnoj crkvi u 7, 9 i 18,30 sati. Sv. misa u kapeli Uzašašća Gospodinova je u 11 sati. U Donjoj Motičini sveta misa i blagoslov groblja je u 9 sati. U Martinu je u 15 sati sveta misa i blagoslov groblja.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18,15 sati. Subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

6. Ovaj tjedan zbog svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana neće biti župne kateheze.

7. U četvrtak u 19,30 sati je susret molitvene zajednice, a u petak u 19,30 sati je biblijski sat.

8. U petak u 20 sati je susret Frame.

9. Sljedeća nedjelja je prva nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo novčani prilog za naše sjemenište i odgojne ustanove.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Poslužite se vjerskim tiskom.

1 2