SLAVLJA PRVE SVETE PRIČESTI U NAŠOJ ŽUPI

1istaknuta

Prošle dvije nedjelje bilo je vrlo svečano u našoj Župi, ne samo zato što smo slavili svetkovinu Duhova i Presvetog Trojstva, nego i stoga što smo slavili slavlja prvih svetih pričesti u Našicama i na filijalama. Na svetkovinu Duhova 45 vjeroučenika iz OŠ “Dore Pejačević” po prvi puta je pristupilo stolu Gospodnjem, a prošle nedjelje, na svetkovinu Trojstva, Prvu svetu pričest primilo je 43-je djece iz OŠ “Kralja Tomislava” i na filijalama u Granicama, Breziku, Zoljanu i Donjoj Motičini sveukupno 30 prvopričesnika.

Bili su to lijepi i duhovno radosni trenuci  ne samo za obitelji prvopričesnika nego i za cijelu župnu zajednicu. Toliko recitacija, pjesme, molitve i zajedništva nije se dugo vidjelo u našoj crkvi. Djeca u bjelini oko oltara znak su posebne Isusove blizine. Isusove riječi: “Pustite dječicu da dolaze k meni, ne priječite im, jer takvih je Kraljevstvo Božje” kao da u naše vrijeme poprimaju sasvim posebno značenje.

Zahvalni Bogu što nam je omogućio da nakon vremena neizvjesnosti možemo ponovno slaviti sakramente u našim župama, zahvaljujemo i svima koji su dali svoj doprinos u pripravi djece na prvu ispovijed i svetu pričest, posebno roditeljima, vjeroučiteljima, svećenicima, đakonu fra Ivici, pastoralnim suradnicama Zdenki i Kristini.

Ove godine slavlja su protekla vrlo svečano i dostojanstveno, možda i zato što smo ih rasporedili na dvije nedjelje. Razmišljamo da bismo s takvom praksom mogli nastaviti i dogodine, ako Bog da. A dat će, ako ga budemo molili.

Molimo i dalje za naše najmlađe u Župi da se ne udalje od Isusa, svoga najboljeg Prijatelja. Molimo i za ovogodišnje kandidate za sakrament Potvrde, da Isus i njih privuče k Sebi i ohrabri ih snagom Duha Svetoga u slavlju koje će biti krajem lipnja.

Sv. Antunu, zaštitniku naše Župe za čiji se blagdan pripremamo, povjeravamo sve nas, posebno djecu i mlade, i molimo ga da nam od Boga isprosi onu čistoću srca po kojoj je on zavrijedio primiti Djetešce Isusa u svoje naručje.

Sveti Antune moli za nas!

fra Zoran