17. NEDJELJA KROZ GODINU, 30. srpanj 2023.

1. U srijedu slavimo veliki franjevački blagdan – Blažena Djevica Marija od Anđela – Porcijunkula. Toga dana imamo priliku izmoliti potpuni oprost uz uobičajene uvjete, a to su: ispovijed, sveta misa i pričest, te molitve: Vjerovanje, Oče naš i još jedna molitva na nakanu Svetog Oca Pape. Nije obavezno ispovjediti se toga dana, već možete i prije, važno je da budete u stanju sakramentalne milosti. Potpuni oprost možemo namijeniti za sebe ili za nekog određenog pokojnika ili za duše u čistilištu. Toga dana su tri svete mise: u 7, 9 i 18:30 sati. 

 

2. U utorak je pobožnost sv. Antunu, a subotu je redovito Euharistijsko klanjanje

 

3. Za hodočašće na Trsat ima još par mjesta, a možete se upisati i danas nakon svetih misa u župnom uredu. Polazak za Trsat je u subotu u 2:00 sata ujutro sa autobusne stanice ispred dvorca. Molimo vas za točnost pri polasku.

 

4. Istoga dana, u subotu je i državni praznik u kojem slavimo Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Sveta misa za Domovinu će se služiti ovdje u crkvi u 9:30 sati.

 

5. U ovome periodu godišnjih odmora nemojmo zaboraviti svetu misu i redovitu molitvu.

 

6. Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu, a također je i prva nedjelja u mjesecu kada ćemo moliti za duhovna zvanja i darovati za njihovo uzdržavanje.

 

7. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glas Koncila i ostalo. Također je izišao novi broj biskupijskog glasila „Zajedništvo“ kojeg možete besplatno uzeti.