16. NEDJELJA KROZ GODINU, 23. srpanj 2023.

1. Ove nedjelje slavimo Treći svjetski dan djedova i baka te starijih osoba. Papa Franjo je tim povodom uputio svoje pismo pod nazivom ” Od koljena do koljena dobrota je njegova« (Lk 1,50)”. U pismu nas papa potiče na molitvu, ali i konkretnu brigu za naše bake i djedove koji su često usamljeni i prepušteni na brigu drugima. Papa Franjo potiče na zauzetije djelovanje svih nas kako bismo učili od naših starijih te im uljepšali dane koji su pred njima.

Također je naš Biskup uputio pismo povodom stradanja mjesta i ljudi u olujama posljednjih dana te nas je pozvao na molitvu za sve stradale.

 

2. U utorak je pobožnost sv. Antunu, a u subotu je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

3. Članovi naše Franjevačke mladeži ovoga utorka započinju svoj franjevački Hod u Kutjevu te pješače do Cernika. Od tamo će se zaputiti u Asiz kako bi ondje proslavili Gospu od Anđela – Porcijunkulu. Zahvaljujemo na svakom vašem daru kojim ste im olakšali organizaciju i odlazak u Asiz! Preporučamo ih u vaše molitve te se i mi preporučamo u njihove!

 

4. Nalazimo se u razdoblju godišnjih odmora, te smo pozvani da i u to vrijeme ne zapostavimo nedjeljnu svetu misu i redovitu molitvu.

 

5. Najavljujemo župno hodočašće u svetište Majke Božje Trsatske. Hodočašće će biti u subotu 5. kolovoza, a polazak će biti ujutro u 02:00 sata, dok je povratak u večernjim satima.

Upisati se možete u župnom uredu u uredovno vrijeme, a prilikom prijave se uplaćuje i cijena prijevoza od 30 eura po osobi.

Ostalo je još dvadesetak mjesta.

 

6. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glas Koncila i ostalo. Također je izišao novi broj biskupijskog glasila „Zajedništvo“ kojeg možete besplatno uzeti.