ŽUPNE OBAVIJESTI – 25. lipanj 2023., 12. NEDJELJA KROZ GODINU

1. „Izložba o Euharistijskim čudesima iz cijeloga svijeta“ koju je osmislio i u originalu izradio blaženi Karlo Acutis, mladi talijanski blaženik, postavljena je u hodniku kod blagovaonice. Uz izložbu je izložena i relikvija blaženika – koji je imao veliku pobožnost prema Euharistijskom Otajstvu. Osim nedjeljom, nakon svih misa, možete ju pogledati i nakon večernjih misa kroz tjedan.  

 

2. U svim crkvama naše biskupije danas se skuplja „Petrov novčić“ – milodar za potrebe djelatnosti Svete Stolice i Svetoga Oca Pape. U crkvama cijeloga svijeta ovaj doprinos se daruje povodom blagdana sv. Petra i Pavla kojeg slavimo u ovome tjednu. To nas potiče i da budemo revni i redoviti u molitvi za našega Papu Franju. Svoje darove možete staviti u škrabice sa natpisom „PETROV NOVČIĆ“.

 

3. U utorak je pobožnost sv. Antunu u 18:15 sati, a susreta molitvene zajednice ovaj tjedan neće biti.

 

4. U četvrtak slavimo svetkovinu sv. Petra i Pavla. U našoj crkvi su mise u 7, 9 i 18:30 sati, a u našoj filijali u Ceremošnjaku je kirvaj gdje će misa biti u 11 sati.

Istoga dana, u našem dekanatu će se slaviti proštenje – kirvaj u župi Bokšić pod svetom misom u 11 sati.

 

5. Župno hodočašće u Međugorje, kao što smo najavili, biti će ovaj tjedan od petka do nedjelje. Polazak je u petak u 5 sati ujutro na stajalištu ispred dvorca. Molimo vas da i drugima prenesete obavijest i da svi dođu na vrijeme za polazak.

 

6. Sljedeća nedjelja je prva u mjesecu kada posebno molimo za nova duhovna zvanja.

 

7. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glas Koncila i ostale tiskovine.