ŽUPNE OBAVIJESTI, 10. NEDJELJA KROZ GODINU, 11. lipanj 2023.

1. Danas je drugi dan trodnevne priprave za svetkovinu sv. Antuna. I večeras je početak u 18:15 sati sa krunicom sv. Antuna, a zatim misa koju predvodi fra Gabrijel Bošnjak. Također i sutra u isto vrijeme započinje posljednji dan trodnevnice. Sutra nakon večernje mise ćemo imati „Obred preminuća sv. Antuna“ u sklopu kojeg će biti i manja procesija do vanjskog kipa našega zaštitnika.

 

2. Danas, kao dio trodnevnice, nakon mise u 11 sati će biti otvorenje izložbe slika „Križni put sa sv. Antunom“. Izložba se nalazi u dijelu hodnika uz samostansku blagovaonicu.

 

3. U utorak je svetkovina sv. Antuna – zaštitnika naše župe. Svete mise su u 6, 7, 9, 11, 17 (s blagoslovom djece i ljiljana) i 18,30 sati. Svečanu svetu misu s procesijom u 9 sati predvodi fra Gabrijel Bošnjak s Trsata. To središnje slavlje naše svetkovine, misa u 9 sati, će biti prenošena i na Radio – Našice.

U samostanskom hodniku ispovijedamo od 5,30 sati i popodne od 16:30 sati. Na samu svetkovinu može se primiti dar potpunog oprosta uz uobičajene uvjete.

 

4. U srijedu će biti susret molitvene zajednice.

 

5. U petak je svetkovina Presvetog Srca Isusova. Ovdje u crkvi će biti mise u 7, 9 i 18:30 sati, a u Donjoj Motičini svečanom procesijom i misom u 11 sati slavi se zavjetni dan.

 

6. U subotu je na Crnom Potoku sveta misa u 11 sati za žrtve komunističkoga zločina nakon Drugoga svjetskog rata na tome stratištu. Pozivamo vas da dođete svojim vozilima. Isto tako vjerujemo da će kao i prijašnjih godina biti omogućen i prijevoz kombijem za sve kojima je potreban prijevoz. Vjernici planinari organiziraju križni put od Našica do Crnoga potoka, polazak je u 7 sati ispred crkve.

Istoga dana je i spomendan Bezgrešnoga Srca Marijina, a u crkvi su mise kao radnim danom, dok će navečer biti euharistijsko klanjanje.

 

7. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.