Sedma uskrsna nedjelja – 21. svibanj 2023.

1. Danas popodne započinje Hodočašće u Lourdes u kojem sudjeluje 30-ak naših vjernika u pratnji sa našim fratrima, Vinkom i Franjom. Želimo im blagoslovljen put i milosne trenutke u svetištu Gospe Lurdske. Preporučamo se u njihove molitve.

 

2. Nalazimo se u Marijinu mjesecu svibnju kada svaki dan u 18 sati molimo Svibanjske pobožnosti – krunica i litanije Majci Božjoj. Iznimka je utorak kada započinjemo moliti krunicu u 17:30 sati.

 

3. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17 sati.

 

4. U utorak je jedanaesti dan Velike pobožnosti sv. Antunu. U 18 sati počinje pobožnost sv. Antunu, a zatim sveta misa s propovijedi i nakon toga čašćenje relikvija i ophod oko oltara sv. Antuna.

 

5. U srijedu neće biti susreta Molitvene zajednice.

 

6. U petak prijepodne, u 9:30 sati, slaviti ćemo svetu misu za ovogodišnje maturante. Tako ćemo zahvaliti Bogu na svemu što su primili do sada u svome školovanju i moliti Njegov blagoslov za njihove daljnje korake u životu.

 

7. U subotu je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

8. U nedjelju slavimo svetkovinu Pedesetnice – Duhova. U nama susjednoj župi u Feričancima je toga dana proštenje, a također je proštenje i u našoj filijalnoj crkvi u Gornjoj Motičini. U oba mjesta središnje misno slavlje započinje u 11 sati.

 

9. Preporučamo vam vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.