Treća uskrsna nedjelja – 23. travanj 2023.

1. Jučer je sakramentu Prve Svete Pričesti pristupilo 85 djece u našoj crkvi. Bogu zahvaljujemo na tome i želimo im blagoslovljen rast u vjeri.

 

2. Sutra je misa u bolničkoj kapeli u 17:00 sati.

 

3. U utorak je susret za ovogodišnje prvopričesnike na kojem će dobiti slike sa jučerašnjeg slavlja. Susreti će biti po uobičajenom rasporedu župnog vjeronauka.

Utorak navečer nastavljamo sa Pobožnosti trinaest utoraka sv. Antunu. Početak je u 18:00 sati sa svečanom pobožnosti.

Istoga dana, 25. travnja, slavimo i blagdan sv. Marka evanđelista. Tradicionalna sveta misa i blagoslov polja će biti u Martinu u 17:00 sati.

Proštenje je u nama susjednoj župi u Markovcu, gdje će svečana misa biti u 11:00 sati koju će predvoditi pater Ivan Mandurić.

 

4. Započinjemo tjedan neposredne priprave za sakrament Svete Potvrde – Krizme.

U srijedu je kao i inače vjeronauk za krizmanike.

U petak navečer, u 19:30 sati, će biti susret za sve krizmanike i kumove, generalna proba i ispovijed. Na ovaj susret su obavezni doći svi krizmanici i kumovi,. A molimo i roditelje krizmanika da pristupe sakramentu ispovijedi kako bi i oni bili dostojno pripremljeni.

Slavlje Svete Potvrde će biti u subotu, 29. travnja, u 10:00 sati, a predslavit će ga mons. Ivica Žuljević, biskupov delegat.

 

5. U srijedu navečer je redoviti susret Molitvene zajednice, a u subotu je redovito euharistijsko klanjanje nakon večernje mise.

 

6. Za tjedan dana slavimo Nedjelju Dobroga Pastira – tom prilikom našu župu će posjetiti naši mladi franjevci i njihovi odgojitelji, te će nam svjedočiti o svome pozivu, na misama u 9, 11 i 18:30 sati. Navečer će održati i duhovni nagovor koji će početi u 18:00 sati, a na posljetku će se zadržati u blagovaonici uz priliku za upoznavanje i razgovor, za one koji to žele.

Po odredbi našega biskupa, toga dana prikupljamo priloge za uzdržavanje svećeničkih kandidata naše biskupije.

 

7. Tečaj priprave za crkveni brak započinje u sljedeći ponedjeljak, 1. svibnja, u dvorani Emaus. Sljedeći tečaj će biti u mjesecu rujnu.

 

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak.