BIJELA NEDJELJA – DRUGA USKRSNA – 16. travanj 2023. 

1. Ove nedjelje je blagdan Božjeg Milosrđa kojeg je ustanovio sv. papa Ivan Pavao II. Ove nedjelje možete izmoliti potpuni oprost za sebe ili za svoje pokojne ako ispunite uobičajene uvjete: ispovijed, misa i pričest, te izmolite Vjerovanje, Oče naš i još jednu molitvu na nakanu Svetog Oca Pape.

 

2. U ponedjeljak, će biti sveta misa u bolnici u 17:00 sati.

 

3. U tjednu smo priprave za sakrament Prve Pričesti, stoga molimo roditelje i prvopričesnike da obrate pažnju na ove informacije:

U utorak je redoviti vjeronauk za prvopričesnike po uobičajenom rasporedu.

U srijedu je zajednička proba pjevanja za Prvu Pričest u 19:15 u crkvi.

U četvrtak sva djeca (i svi roditelji koji mogu) trebaju doći na ispovijed ujutro u 9:00 sati ili popodne u 15:00 sati, zavisi u kojoj su školskoj smjeni. Djeci će to biti i prva ispovijed u životu, a roditelji svakako trebaju biti ispovjeđeni za slavlje sakramenta svoje djece, pa ako ne mogu taj dan, onda neka izaberu drugo vrijeme.

U petak u 19:15 sati, nakon večernje mise, ovdje u crkvi će biti generalna proba za slavlje Prve Pričesti.

Slavlje Prve Pričesti će biti u subotu, 22. travnja u 10:00 sati.

 

4. U utorak nastavljamo sa Velikom pobožnosti – Trinaest utoraka sv. Antunu. Početak je u 18:00 sati sa pobožnosti, nakon toga je sveta misa poslije koje imamo priliku za čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

5. U srijedu je redoviti vjeronauk za krizmanike.

 

6. U subotu navečer je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

7. Naša župa organizira Hodočašće u Međugorje koje će biti od 30. lipnja do 2. srpnja ove godine. Sve informacije imate na plakatima na oglasnim pločama.

 

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, novi broj Glasa Koncila i ostali tisak, a biskupijsko glasilo Zajedništvo – možete uzeti besplatno.