Peta korizmena nedjelja – “Gluha” 26. ožujak 2023.

1. Ove nedjelje djelatnici Caritasa imaju prodajnu akciju u koju se možete uključiti s ciljem pomoći siromašnim obiteljima naše župe za uskrsne blagdane.

 

2. U ponedjeljak, počevši od 9 sati ujutro je ispovijed starih i bolesnih u Našicama i Martinu. Tko još nije, neka se prijavi kako bi svima koji to žele omogućili primanje sakramenata ispovijedi i pričesti uoči Uskrsa.

 

3. U utorak je treći dan Velike pobožnosti sv. Antunu. Molitva krunice i litanija započinje u 18 sati, nakon toga je sveta misa u 18:30 u kojoj molimo za sve vaše potrebe i nakane, dok će nakon mise biti prilika za čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

4. U srijedu je redoviti susret molitvene zajednice.

 

5. U četvrtak će biti ispovijed za školsku djecu, od 4. razreda pa nadalje. Molimo sve da svoju djecu potičete na sakramentalni život, te ih svakako uputite na sakrament pomirenja prije Uskrsa. Dakle, u četvrtak u 10 sati prije podne ili u 16 sati poslijepodne.

 

6. Križni put u korizmi molimo petkom u crkvi u 18 sati, a nedjeljom u 15 sati u Aleji Lipa. Odlukom našega biskupa petkom sudjelujemo u korizmenim katehezama, a milostinja toga dana se skuplja za stradalnike potresa u Turskoj i Siriji.

 

7. U subotu će biti 28. Našički Križni Put koji započinje ovdje u crkvi ujutro u 8:45 sati, a prolazi kroz dijelove naše župe trasom koja je duga 20-ak kilometara. Po završetku križnog puta ovdje u crkvi slavimo svetu misu. Svi koji žele sudjelovati neka pogledaju ostale informacije na plakatima na oglasnim pločama.

Toga dana će biti i redovita sveta misa u 18:30 sati, dok Euharistijskog klanjanja neće biti.

 

8. Za tjedan dana je Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodinove. Na svim misama će biti blagoslov grančica i cvijeća i čitanje Muke Gospodinove. Središnja misa u 11 sati započinje sa blagoslovom grančica u dvorištu i procesijom. Tijekom te mise biti će svečano pjevanje Muke Gospodinove. Djelatnici Caritasa će imati ponudu maslinovih grančica uz dobrovoljni prilog za siromašne. Svete mise na filijalama toga dana će biti poslijepodne.

 

9. U onaj sljedeći ponedjeljak, 3. travnja, u našoj župi će biti Velika ispovijed uoči Uskrsa. Potičemo vas sve da za Uskrs pristupite sakramentu pomirenja, a najbolje je što ranije kako bi izbjegli velike gužve.

 

10. Poslužite se vjerskim tiskom, novi broj Glas Koncila, Živo Vrelo i ostale tiskovine. Također možete besplatno uzeti Zajedništvo – biskupijsko glasilo.