ŽUPNE OBAVIJESTI, Četvrta korizmena nedjelja – 19. ožujak 2023. 

1. Ove nedjelje je blagdan sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije, a proštenje je u Đurđenovcu. Svima koji nose ime ovog velikog sveca želimo sretan i blagoslovljen imendan! Danas je i svjetski Dan Očeva, te posebno molimo za sve očeve da im sveti Josip bude zagovornik i primjer u životu.

 

2. U ponedjeljak je u našoj crkvi godišnje župno klanjanje. Svete mise su u 7, 11 i 18:30. U 11 sati je svečana misa na kojoj će sudjelovati svećenici iz dekanata. Klanjanje traje od završetka jutarnje mise do početka večernje mise, prekida se samo tijekom mise u 11 sati. Svaki vjernik neka si uzme neko određeno vrijeme kroz dan kako bi pohodio i poklonio se Presvetom Oltarskom Sakramentu. Ima još nekoliko termina za dežurne molitelje kroz dan, pa se još uvijek možete upisati u sakristiji. Sutra neće biti mise u bolničkoj kapeli.

 

3. U utorak je drugi dan Velike pobožnosti sv. Antunu. Molitva krunice i litanija započinje u 18 sati, nakon toga je sveta misa u 18:30 u kojoj molimo za sve vaše potrebe i nakane, dok će nakon mise biti prilika za čašćenje relikvija sv. Antuna i zavjetni ophod oko njegova oltara.

 

4. Ovaj tjedan je redoviti vjeronauk za prvopričesnike i krizmanike, a u srijedu je redoviti susret Molitvene zajednice.

 

5. Križni put u korizmi molimo petkom u crkvi u 18 sati, a nedjeljom u 15 sati u Aleji Lipa. Odlukom našega biskupa petkom sudjelujemo u korizmenim katehezama, a milostinja toga dana se skuplja za stradalnike potresa u Turskoj i Siriji.

 

6. U subotu slavimo svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati. Iznimno zbog blagdana toga dana neće biti Euharistijskog klanjanja.

 

7. Korizmena ispovijed za starije i bolesne u Našicama i Martinu će biti u ponedjeljak 27. ožujka. Molimo upišite i prijavite svoje bližnje koji ne mogu doći u crkvu, a željeli bi primiti ispovijed i pričest prije Uskrsa. Prijaviti ih možete osobno u župnom uredu i sakristiji ili telefonom.

 

8. Sljedeće nedjelje djelatnici našega Caritasa imaju prodajnu akciju u svrhu prikupljanja sredstava za siromašne u našoj župi.

 

9. Našički Križni Put će biti 1. travnja, u subotu, a to je 28. put da se organizira ova lijepa i velika pobožnost. Molimo sve koji žele ići da pogledaju upute na oglasnim pločama.

 

10. Za hodočašće u Lourdes ima još mjesta, informacije su na oglasnim pločama.

 

11. Poslužite se vjerskim tiskom, novi broj Glas Koncila, Živo Vrelo i ostali tisak. Također možete besplatno uzeti Zajedništvo – biskupijsko glasilo.