TREĆA KORIZMENA NEDJELJA – “BEZIMENA”, 12. ožujak 2023.

1. Ove nedjelje u svim crkvama naše domovine započeo je „Tjedan solidarnosti sa Crkvom i narodom u BiH“. Svoj dar za tu nakanu možete staviti u škrabice sa natpisom „Za Bosnu i Hercegovinu“. 

 

2. Djelatnici našega Caritasa ove nedjelje su imali prodajnu akciju kojom žele prikupiti sredstva za uskrsne pakete siromašnim obiteljima naše župe. To je još jedna prilika za učiniti dobro djelo našoj potrebitoj braći i sestrama.

 

3. Danas, ponedjeljak, je sveta misa u bolničkoj kapeli u 17:00 sati, a ovaj tjedan je redoviti vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike.

 

4. U utorak započinje tradicionalna pobožnost – 13 utoraka na čast sv. Antunu. Svaki utorak program započinje u 18:00 sati sa svečanom krunicom i litanijama sv. Antunu. Nakon toga slijedi sveta misa s prigodnom propovijedi, a zatim čašćenje relikvija i zavjetni ophod oko oltara sv. Antuna. Neka nam i ovo bude prilika za duhovni rast u vjeri.

 

5. U srijedu će biti redoviti susret Molitvene zajednice, a u subotu je redovito euharistijsko klanjanje.

Sljedeće nedjelje je blagdan sv. Josipa. To je proštenje u Đurđenovcu gdje će središnja sveta misa biti u 11:00 sati.

 

6. Pobožnost Križnoga Puta u korizmi molimo petkom u 18:00 u crkvi i nedjeljom u 15:00 sati u Aleji Lipa. Po odredbi našega biskupa svaki korizmeni petak sudjelujemo u katehezama, a milostinja toga dana se daruje za stradalnike potresa u Turskoj i Siriji.

 

7. U subotu će biti Križni Put mladih Požeške biskupije od Starog Petrova Sela do Požege, a iz župe će ići petnaestak framaša kao naši predstavnici.

 

8. Sljedeći ponedjeljak, 20. ožujka, biti će cjelodnevno godišnje klanjanje u našoj župi. Molimo sve zainteresirane da se upišu na popis u sakristiji ili u župnom uredu kao dežurni molitelji za određeni termin u danu kako bi kroz cijeli dan netko bio prisutan pred Presvetim Sakramentom.

 

9. Uskrsna ispovijed za starije i bolesne u njihovim domovima u Našicama i Martinu će biti 27. ožujka. Molimo vas da prijavite sve vaše bližnje koji ne mogu doći u crkvu, a žele primiti ispovijed i pričest prije Uskrsa. Upise vršimo u sakristiji, župnom uredu ili preko telefona.

 

10. Za hodočašće u Lourdes ima još mjesta, pa svi koji želite, možete se javiti na kontakt brojeve koji su na plakatima.

 

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno novi broj Glas Koncila, časopis Marija i ostalo. Stigao je i novi broj Zajedništva – biskupijskog glasila kojeg možete besplatno uzeti.