Prva korizmena nedjelja – “Čista”, 26. veljače 2023.

1. Danas, na prvu korizmenu nedjelju, djelatnici našeg Caritasa imaju prodajnu akciju kako bi tijekom korizme prikupili sredstva za pomoć siromašnim obiteljima naše župe.

 

2. Sutra je sveta misa u bolničkoj kapeli u 17:00 sati, a u utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

 

3. Ovaj tjedan je redoviti vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike.

 

4. U srijedu nakon večernje mise će biti redoviti susret Molitvene zajednice.

 

5. Pobožnost Križnoga Puta u korizmi molimo petkom u 18:00 u crkvi i nedjeljom u 15:00 sati u Aleji Lipa.

Po odredbi našega biskupa svaki korizmeni petak sudjelujemo u katehezama, a milostinja u cijelosti ide za stradale u potresu u Turskoj i Siriji.

 

6. Petkom su susreti Franjevačke mladeži u 19:45.

 

7. Subotom nakon večernje mise je redovito Euharistijsko klanjanje.

 

8. Jučer je u Požegi bilo slavlje upisa katekumena od kojih je četvero bilo iz naše župe, a koji će na uskrsnom Bdjenju primiti sakramente kršćanske inicijacije.

Ovaj tjedan počinje bliža priprava za prvopričesnike i krizmanike. U našoj župi ove godine ima 105 kandidata za sakrament Svete Potvrde, a 101 kandidat za sakramenat Prve Pričesti. Neka im je blagoslovljen rast u vjeri!

 

9. Sljedeći tjedan su Prvi petak i prva subota, a također i Prva nedjelja u mjesecu kada molimo za nova duhovna zvanja i darujemo za sjemenište.

 

10. Za Hodočašće u Lourdes ima još mjesta, te molimo sve zainteresirane da se prijave. Podatke i informacije imate na oglasnim pločama.

 

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno novi broj Glas Koncila.