Četvrta nedjelja kroz godinu, 29. siječnja 2023.

1. U ponedjeljak je sveta misa u bolničkoj kapeli u 17:00 sati, a u utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

 

2. Ovaj tjedan započinje redoviti župni vjeronauk po ustaljenom rasporedu, prvopričesnici imaju utorkom, a krizmanici srijedom. Molimo djecu da dolaze redovito na vjeronauk, kao i na nedjeljnu svetu misu.

 

3. U srijedu nakon večernje mise biti će susret Molitvene zajednice koji će predvoditi fra Stjepan. Susreti su otvoreni za sve vjernike, a održavat će se svaki tjedan (srijedom navečer).

 

4. U četvrtak je blagdan Svijećnice ili Prikazanja Gospodinova. Svete mise su u 7, 9 i 18:30. Taj dan započinje devetnica Gospi Lurdskoj molitvom krunice u 18 sati. Kroz devet dana molimo za Marijin zagovor u svim našim potrebama, osobito za zdravlje bolesnih i rast u vjeri našega naroda.

Tijekom devetnice, kako je običaj, skupljamo darove za naše sjemeništarce.

 

5. Na Svijećnicu će volonteri našega Caritasa prodavati svijeće čiji će prihod ići za potrebite i siromašne u našoj župi.

 

6. Petak je prvi u mjesecu, a taj dan je i blagdan sv. Blaža, biskupa i mučenika. Svete mise su u 7, 9 i 18:30 sati, a blagoslov grla – grličanje će biti nakon svake svete mise.

 

7. U petak nakon večernje mise će biti mjesečna skupština OFS-a na koju su pozvani svi članovi kao i oni koji se žele priključiti franjevačkoj obitelji.

 

8. U subotu nakon večernje mise je redovito euharistijsko klanjanje.

 

9. Tečaj priprave za crkveni brak započinje 13. veljače, a sve informacije imate na oglasnim pločama. Sljedeći Tečaj će biti u svibnju.

 

10. Hrvatsko katoličko liječničko društvo u Našicama organizira Hodočašće u Lourdes koje će se održati od 21. do 27. svibnja 2023. Duhovna pratnja će biti fratri iz Našica, a sve informacije imate na oglasnim pločama.

 

11. Objavljujemo datume sakramenata kršćanske inicijacije za kandidate naše župe: slavlje Prve Svete Pričesti će biti u subotu, 22. travnja, u 10 sati, a slavlje Svete Potvrde – Krizme će biti u subotu, 29. travnja u 10 sati.

 

12. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, posebno novi broj Glas Koncila.