2. NEDJELJA DOŠAŠĆA, 4. prosinac 2022. – Prva nedjelja u mjesecu

1. U četvrtak navečer smo zaključili Peto Biblijsko Bdjenje u kojem je pročitana cijela Biblija, od početka do kraja, bez prestanka. Čitanje Riječi Božje je počelo u nedjelju s misom u 15 sati u bolničkoj kapeli, trajalo je preko 100 sati, a uključilo se oko 120 čitača. Zahvaljujemo svima koji su se angažirali, a svima nama neka ovo Bdjenje bude poticaj da još više prionemo uz Riječ Božju.

2. U tijeku je Devetnica u čast Bezgrešnoj – svaki dan u 18:00 sati molimo krunicu i litanije, a nakon toga je sveta misa. U četvrtak slavimo Bezgrešno Začeće BDM, a svečanu misu u 18:30 će predslaviti fra Andreo Matanović, franjevac iz Virovitice. Nakon mise će biti procesija sa svijećama do kipa Bezgrešne. Svijeće ćete moći kupiti na štandu našega Caritasa.

3. U utorak je pobožnost sv. Antunu u 17:45 sati.

4. Mise zornice, s početkom u 6:00 sati ujutro, započinjemo slaviti u petak. Zornice će trajati do Badnjaka, svaki dan osim nedjelje. Neka nam i ovo bude prilika za duhovnu pripravu za blagdan Božića.

5. Božićna ispovijed za starije i bolesne u Našicama i Martinu će biti 19.12. Molimo vas da prijavite svoje ukućane, članove rodbine ili susjede koji ne mogu doći u crkvu, a žele se ispovijediti i pričestiti prije Božića. Možete to učiniti preko telefona ili dolaskom u župni ured.

6. Kroz cijelo vrijeme Došašća, a tako i ove nedjelje, djelatnici našega Caritasa imaju prodajnu akciju na svojim štandovima. Uključujući se u njihovu akciju pomažemo siromašnima u našoj župi. Hvala svima koji su se uključili!

7. U subotu nakon večernje mise je obred paljenja treće Adventske svijeće na glavnom Trgu, a sljedeće nedjelje je redovita mjesečna skupština FSR-a u 16:30 u vjeronaučnoj dvorani.

8. Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji ili u župnom uredu.

Također uzmite nove brojeve vjerskog tiska, novi Glas Koncila i novi broj biskupijskog glasila “Zajedništvo” koje je besplatno.

9. Danas je Prva nedjelja u mjesecu kada u našim molitvama posebno stoji zajednička nakana za nova duhovna zvanja. Također, tko želi i može darovati svoj prilog za uzdržavanje mladih koji su prihvatili Božji poziv, svoj dar staviti u škrabice sa natpisom „Za sjemenište“. Od srca vam zahvaljujemo.