1. NEDJELJA DOŠAŠĆA – 27. studeni 2022.

1. Danas je Prva nedjelja Došašća i početak nove liturgijske godine.

2. Danas u 15:00 svetom misom u bolničkoj kapelici započinje Biblijsko Bdjenje naše župe tijekom kojeg će se čitati Sveto Pismo od početka do kraja, bez prestanka. Nakana ovoga Bdjenja je “Za mir u svijetu i zajedništvo u našim obiteljima”.

3. Večeras nakon mise smo svi pozvani na glavni trg kako bi prisustvovali Obredu paljenja prve adventske svijeće. Nakon toga će uslijediti prigodni koncert duhovne glazbe.

4. Od danas će djelatnici župnog Caritasa na svojim štandovima svake nedjelje imati prigodnu prodaju kako bi prikupili sredstva za pomoć najugroženijima u našoj župi i kako bi im uljepšali Božićno vrijeme. Odazovimo se na svaki poziv dobra i uključimo se prema svojim mogućnostima.

5. U utorak je redoviti vjeronauk za prvopričesnike, a u srijedu za krizmanike. Molimo roditelje da potiču djecu na redovito pohađanje vjeronauka, a posebno nedjeljne svete mise.

6. U utorak započinje tradicionalna Devetnica Bezgrešnoj. Molimo krunicu i litanije u 18:00 i nakon toga slijedi sveta misa. Toga dana ćemo moliti pobožnost sv. Antunu u 17:45.

Kao što je kod nas običaj, adventske mise zornice počinju nakon blagdana Gospe Bezgrešne.

7. Sljedećih subota neće biti Euharistijskog klanjanja zbog Obreda paljenja adventskih svijeća koje će biti u subotu navečer, nakon večernje mise.

8. Ovaj tjedan su Prvi Petak i Prva Subota u mjesecu, a sljedeća nedjelja je također Prva u mjesecu kada posebno molimo za nova duhovna zvanja.

9. Katoličke kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji ili u župnom uredu ili na štandovima Caritasa. Još uvijek traje upisivanje misnih nakana koje možete učiniti u župnom uredu.

10. Pozivamo sve koji to žele da se pridruže zborovima koji djeluju u našoj župi: Veliki župni zbor koji pjeva nedjeljom u 11:00 sati, Dječji zbor nedjeljom u 9:00 sati i zbor Snaga Duha koji animira večernju nedjeljnu misu.

11. Zajednica ministranata naše župe i dalje prima nove članove koji im se žele pridružiti.

12 . Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno novi Glas Koncila. Stigao je i novi broj “Zajedništva” – glasila naše Biskupije kojeg možete besplatno uzeti.