33. NEDJELJA KROZ GODINU – 13. studeni 2022. – Svjetski Dan Siromaha

1. Ove nedjelje je 6. svjetski Dan siromaha kojeg je ustanovio papa Franjo. To nas potiče da još zauzetije pomažemo najpotrebnijima i da iskazujemo svoju vjeru kroz konkretna djela. Potaknuti ovim danom, po svojim mogućnostima, neka nam bude uobičajeno pomagati siromašnima, te tako još više postanemo suradnici Božje Providnosti.

 

2. Ove nedjelje je redovita mjesečna skupština Franjevačkog Svjetovnog Reda koja počinje u 16:30 sati, a održava se u vjeronaučnoj dvorani.

 

3. U utorak je redoviti vjeronauk za prvopričesnike, a u srijedu za krizmanike. Molimo roditelje da potiču djecu na redovito pohađanje vjeronauka, a posebno nedjeljne svete mise.

 

4. U četvrtak slavimo sv. Elizabetu Ugarsku, glavnu zaštitnicu Franjevačkog Svjetovnog Reda i Franjevačke Mladeži. Trodnevna priprava će biti od sutra u obliku molitve Franjevačke krunice prije svete mise s početkom u 17:45. Na sam blagdan, pod večernjom misom, naši Trećoredci će obnoviti svoje doživotne zavjete u Redu Svjetovnih Franjevaca.

 

5. U utorak neće biti Antunovske pobožnosti zbog trodnevnice sv. Elizabeti, a u subotu je redovito klanjanje nakon mise.

 

6. Katoličke kalendare za sljedeću godinu možete kupiti svaki dan u sakristiji ili u župnom uredu. Upisivanje misnih nakana za sljedeću godinu još uvijek traje.

 

7. Pozivamo sve zainteresirane za odlazak u Vukovar na dan pada grada – u petak, 18. studenog. Udruge hrvatskih branitelja iz Našica organiziraju besplatan prijevoz, te se kod njih možete prijaviti kako bi si osigurali mjesto u autobusu. Sve informacije imate na plakatima na našim oglasnim pločama.

 

8. Najavljujemo Biblijsko Bdjenje u našoj župi, koje će početi na Prvu nedjelju Došašća, 27. studenog, a započet ćemo sa svetom misom u bolničkoj kapeli Gospe Lurdske u 15:00 sati (što znači da neće biti redovite mise u 16:30 sati). Zajednička nakana ovoga Bdjenja je: Za mir u svijetu i zajedništvo u našim obiteljima. Svi koji se žele uključiti neka se jave na kontakt brojeve koji su na plakatima na našim oglasnim pločama.

 

9. Poslužite se novim brojevima vjerskog tiska, posebno novi Glas Koncila.