24. NEDJELJA KROZ GODINU – 11. rujna 2022. – Druga nedjelja u mjesecu

1. Danas započinjemo redovito slavljenje svetih misa na našim filijalama i u bolnici.

2. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje mise je Euharistijsko klanjanje.

3. Pozivamo sve mlade od 14 do 25 godina na susrete Franjevačke mladeži koji se održavaju svakoga petka u 19:45 u samostanskoj dvorani.

4. Danas u 16:30 sati, biti će mjesečna Skupština članova Franjevačkog Svjetovnog Reda, na koji pozivamo sve članove. Također, oni koji su zainteresirani da pristupe Trećem Redu, neka se osobno obrate duhovnom asistentu fra Josipu.

5. U ponedjeljak, 12. rujna, slavit će se sveta misa u čast imena Marijina na Crnoj Kladi u 16 sati. Svi ste pozvani.

6. U srijedu, 14. rujna, obljetnica je posvete naše župne crkve. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

7. U petak, 16. rujna, godišnje je klanjanje u Markovcu Našičkom.

8. U subotu, 17. rujna, slavimo blagdan Rana sv. našeg oca Franje. Svete mise su u 7 i 18:30 sati.

9. Iduće nedjelje za vrijeme svete mise u 9 sati bit će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine. Pozvana su sva djeca školske dobi zajedno s roditeljima.

10. Zahvaljujemo svima na dobroti koju nam iskazujete kroz pomoć i darove za naš samostan i crkvu. Neka vas Gospodin obilato nagradi!

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.
Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.
Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.
Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.