22. NEDJELJA KROZ GODINU – 28. kolovoza 2022.

1. U tijeku je devetnica Gospi od Suza u Pleternici. U srijedu, 31. kolovoza, u 19 sati na samu svetkovinu Gospe od Suza središnju svetu misu predvodi naš Biskup. Sve koji mogu pozivamo da pođu na tu svečanost.

2. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje u ponedjeljak 5. rujna u 19:30 sati. (Ne treba unaprijed posebna prijava, jer se prvu večer tečaja prijavljuju sudionici.) Sljedeći tečaj je u veljači sljedeće godine.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu.

5. Susreti franjevačke mladeži su svaki petak u 19:45 u dvorani pokraj župnog ureda. Pozvani su svi mladi od 14-25 godina!

6. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

7. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

8. Na kraju jedna radosna vijest: naša župljanka i članica Franjevačke mladeži, Ana Umiljanović, jučer je primljena u samostan sestara Križarica u Đakovu. Iako je to tek početak cijelog njezinog odgojnog puta i hoda prema ostvarenju duhovnog poziva, ipak smijemo biti malo i ponosni što Bog dotiče nju i tolike mlade iz naše župe. Uz ponos, naravno, dolazi i odgovornost, tj. svi smo pozvani moliti za našu Anu kao i za sve koji su prihvatili Božji poziv. Neka je prati Božji blagoslov kao i naša molitva!

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.