12. NEDJELJA KROZ GODINU – 19. lipnja 2022.

1. Danas je 12. nedjelja kroz godinu. Sveta misa je u bolničkoj kapeli u 16:30 sati.

2. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. U srijedu, 22. lipnja, je Biskupijsko hodočašće zdravstvenih djelatnika Gospi Voćinskoj. Program počinje u 9:30 sati. Svetu misu u 11 sati predvodi naš Biskup.

5. U četvrtak, 23. lipnja, slavi se svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja. Svete mise su u župnoj crkvi u 7 i 18:30 sati. Proštenje je u Crncu.

6. U četvrtak su zavjetni dani u Zoljanu i Donjoj Motičini. U Zoljanu je zavjetna misa u 17 sati, a u Donjoj Motičini u 18:30 sati.

7. U petak, 24. lipnja, je svetkovina Presvetoga Srca Isusova. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9 i 18:30 sati. U Donjoj Motičini je zavjetni dan. Procesija od kapelice Srca Isusova u Donjoj Motičini kreće u 10:30 sati, potom je sveta misa u crkvi.

8. Sljedeće nedjelje, 26. lipnja, na misi u 11 sati mladu misu slavi naš župljanin fr. Marin Golubović, dominikanac. Pred mladu misu je i trodnevnica, u četvrtak je predvodi fra Dragutin Bedeničić, u petak fr. Mihovil Žuljević Mikas, a u subotu vlč. Mihael Sokol. Mladomisnika preporučamo u molitve.

9. Sljedeću nedjelju, pred svetkovinu sv. Petra i Pavla, molimo za papu Franju i skupljamo novčane priloge za potrebe njegove apostolske službe, tzv. “Petrov novčić”.

10. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.