DUHOVI – NEDJELJA PEDESETNICE – 5. lipnja 2022.

 

1. Ove nedjelje je Nedjelja Pedesetnice ili Duhovi i završetak Vazmenog ciklusa liturgijske godine. Sveta misa je u bolničkoj kapeli u 16:30 sati. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo za franjevačko sjemenište.

2. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

3. Ove nedjelje u 18:30 sati u crkvi je mlada misa našega župljanina fra Ivana Ivankovića sa Šipovca. Procesija ispred njegove kuće prema crkvi u Savskoj 24 počinje u 17:30 sati.

4. U ponedjeljak počinje Ljetni kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za posvetu ljudskoga rada i za urod zemlje. Kvatreni tjedan završava u subotu, 11. lipnja, bogoslužjem kvatri.

5. U ponedjeljak slavimo Blaženu Djevicu Mariju – Majku Crkve. Svete mise su u župnoj crkvi u 7 i 18:30 sati, a u Seoni u 10 sati.

6. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je euharistijsko klanjanje.

7. U utorak, 7. lipnja, je hodočašće u Voćin starijih, bolesnih i nemoćnih osoba. Svetu misu u 11 sati predvodi naš Biskup.

8. U petak počinje trodnevnica za svetkovinu zaštitnika naše župe sv. Antuna Padovanskog. Predvode je braća franjevci iz Našica.

9. U nedjelju, 12. lipnja, slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva. Slavlje je u Čačincima gdje je sveta misa u 11 sati.

10. U ponedjeljak, 13. lipnja, slavimo svetkovinu sv. Antuna Padovanskoga, zaštitnika naše župe. Svete mise su u 6,7,9,11, 17 (s blagoslovom djece i ljiljana) i 18:30 sati. Svečanu svetu misu u 9 sati predvodi fra Josip Ivkić, franjevac iz Zagreba. Svetu misu u 9 sati prenosi Radio Našice. Nakon svečane svete mise u 9 sati je procesija po središtu našega grada. U samostanskom hodniku ispovijedamo od 5:30 sati. Na samu svetkovinu može se primiti dar potpunog oprosta uz uvjete koje propisuje Crkva (ispovijed, pričest, Oče naš, Zdravo Marijo i molitva za Svetoga Oca).

11. U četvrtak, 16. lipnja, slavimo zapovijedani blagdan Presvetoga Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise je tijelovska procesija oko crkve i samostana. Djevojčice koje žele sudjelovati u procesiji i nositi latice cvijeća neka dođu obučene u bijelo u 17:45 sati u vjeronaučnu dvoranu.

12. U subotu, 18. lipnja, je na Crnom potoku sveta misa u 11 sati za žrtve komunističkoga zločina nakon Drugoga svjetskog rata na tome stratištu. Vjernici planinari organiziraju križni put od Našica do Crnoga potoka. Polazak je u 7 sati ispred naše crkve. Pozivamo Vas da dođete svojim vozilima. Isto tako vjerujemo da će kao i prijašnjih godina biti omogućen i prijevoz kombijem za sve kojima je potreban prijevoz.

13. Mlada misa našega župljanina fr. Marina Golubovića, dominikanca, je u nedjelju 26. lipnja u 11 sati.

14. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

15. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila. a tu je i Mali Koncil i Glasnik Srca Isusova i Marijina.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.