SEDMA VAZMENA NEDJELJA – 29. svibnja 2022.

1. Ove nedjelje je Sedma vazmena nedjelja. Sveta misa je u bolničkoj kapeli u 16:30 sati.

2. U Marijinu smo mjesecu svibnju. Svakog dana u 18 sati su svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem Lauretanskih litanija.

3. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

4. U ponedjeljak, 30. svibnja, na Dan državnosti je polaganje vijenaca ispred Uskrsle Hrvatske u 17:45 sati i misa za Domovinu u 18:30 sati u crkvi.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17:45 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. Mlada misa fra Ivana Ivankovića je 5. lipnja ove godine u 18:30 sati. Svi koji želite pomoći oko organizacije, možete se javiti izravno mladomisniku koji dolazi u ponedjeljak u Našice. Pred mladu misu je i trodnevnica, u četvrtak je predvodi fra Dragutin Bedeničić, u petak fra Svetozar Kraljević, a u subotu fra Venancije Mihaljević.

7. Sljedeće nedjelje, 5. lipnja, je svetkovina Duhova. Proštenje je u Gornjoj Motičini i Feričancima, gdje su svete mise u 11 sati.

8. U utorak, 7. lipnja, je hodočašće u Voćin prigodom 19. godišnjice krunjenja lika Gospe Voćinske. U 10:30 sati je pokorničko bogoslužje u crkvi, a u 11 sati sveta misa koju predvodi naš Biskup. Dan je to kad u Voćin zajedno s vjernicima voćinske župe hodočaste starije, bolesne i invalidne osobe, osobito iz staračkih domova. Zahvaljujemo svima koji će pomoći starijim i nemoćnim osobama da navedenoga dana hodočaste u Voćin.

9. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

10. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.