ČETVRTA VAZMENA NEDJELJA – 8. svibnja 2022.

1. Ove nedjelje je Četvrta vazmena nedjelja – Nedjelja Dobroga Pastira – kad se u čitavoj Crkvi moli i daruje prilog za promicanje duhovnih zvanja. Sveta misa je u bolničkoj kapeli u 16:30 sati.

2. Ove nedjelje u 16:30 sati u pastoralnom centru Emaus je redovita mjesečna skupština Franjevačkoga svjetovnog reda.

3. U Marijinu smo mjesecu svibnju. Svakog dana u 18 sati su svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem Lauretanskih litanija.

4. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

5. U utorak, 10. svibnja, je blagdan Gospe Trsatske – Majke Milosti i zavjetni dan franjevaca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svete mise u našoj crkvi su u 7 i 18:30 sati.

6. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

7. Kateheze za krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

8. Susret molitvene zajednice je u četvrtak nakon večernje mise, a Biblijski sat u petak u 19:30 sati.

9. U subotu, 14. svibnja, slavlje je sv. Izidora Ratara na Crnoj Kladi u 16 sati. Pozivamo vas da se priključite slavlju i molitvi za poljodjelce čiji je sv. Izidor zaštitnik.

10. U subotu, 14. svibnja, su obećanja Frame Našice na večernoj misi. Ove godine imamo 18 obećanika. Preporučamo ih u molitve.

11. U subotu, 28. svibnja, u 10 sati u Zagrebu u Dubravi u župi sv. Ivana XXIII. je prezbitersko ređenje našega đakona fra Vinka Brkovića i našega župljanina fra Ivana Ivankovića. Organiziramo hodočašće autobusom u Zagreb na ređenje. Polazak je u subotu 28. svibnja u 5 sati na parkiralištu preko puta crkve kod teniskoga igrališta. Prijave u župnom uredu. Cijena je 120 kuna, plaćanje prilikom prijave. Imamo dvojicu ređenika, pa vas molimo da se prijavite da budemo prisutni na tome prelijepom događaju za ove mlade ljude i za Crkvu, inače ćemo zbog vrlo malo prijava biti prisiljeni otkazati autobus.

12. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

13. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.