TREĆA VAZMENA NEDJELJA – 1. svibnja 2022.

1. Ove nedjelje je Treća vazmena nedjelja. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo za franjevačko sjemenište. Sveta misa je u bolničkoj kapeli u 16:30 sati.

2. U Marijinu mjesecu svibnju, svakog dana u 18 sati su svibanjske pobožnosti s molitvom krunice i pjevanjem Lauretanskih litanija.

3. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

4. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje u ponedjeljak, 2. svibnja, u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u rujnu.

5. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

6. U utorak, 3. svibnja, je slavlje Svete potvrde u Orahovici u 11 sati. Predvoditelj je naš Biskup.

7. U srijedu, 4. svibnja, je sv. Florijan, zaštitnik vatrogasaca. Blagoslovit ćemo kip sv. Florijana u vatrogasnoj postaji na obilaznici. Na večernjoj misi molit ćemo za vatrogasce u Našicama. U srijedu u 10:30 sati u Rozmajerovcu slavimo svetu misu na čast sv. Florijana. Svi ste dobrodošli.

8. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

9. Susret molitvene zajednice je u četvrtak nakon večernje mise. Biblijski sat zbog zaručničkoga tečaja u petak je spriječen.

10. U subotu, 7. svibnja, je tradicionalno hodočašće ministranata u Voćin te vjeronaučni kviz znanja o temi 25. obljetnice Požeške biskupije gdje će sudjelovati i naši ministranti predvođeni voditeljem ministranata fra Vinkom Brkovićem kao i naša ekipa iz vjeronauka predvođena vjeroučiteljicom Anitom Zavadom. Svetu misu u 10:30 sati predvodi naš biskup.

11. Slavlje Prve pričesti na filijalama u Breziku, Zoljanu i Donjoj Motičini je u nedjelju 8. svibnja.

12. Sljedeća nedjelja je Nedjelja Dobroga Pastira kad molimo i darujemo svoj prilog za promicanje duhovnih zvanja.

13. U subotu, 14. svibnja, slavlje je sv. Izidora Ratara na Crnoj Kladi u 16 sati.

14. U subotu, 28. svibnja, u 10 sati u Zagrebu u Dubravi u župi sv. Ivana XXIII. je prezbitersko ređenje našega đakona fra Vinka Brkovića i našega župljanina fra Ivana Ivankovića. Organiziramo hodočašće autobusom u Zagreb na ređenje. Polazak je u subotu 28. svibnja u 5 sati na parkiralištu preko puta crkve kod teniskoga igrališta. Prijave u župnom uredu. Cijena je 120 kuna, plaćanje prilikom prijave.

15. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

16. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.