DRUGA VAZMENA NEDJELJA – 24. travnja 2022.

1. Ove nedjelje je Druga vazmena nedjelja, ujedno i Nedjelja Božjega milosrđa. U bolničkoj kapeli je misa u 16:30 sati.

2. Od ove nedjelje ispovijedamo opet u ispovjedaonicama u crkvi.

3. U ponedjeljak, 25. travnja, je blagdan sv. Marka Evanđelista i proštenje u Markovcu gdje je svečana sveta misa u 11 sati. U Martinu je sveta misa i blagoslov polja u 17 sati.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

5. Kateheze za prvopričesnike i krizmanike su po rasporedu na oglasnoj ploči.

6. Susret molitvene zajednice je u četvrtak nakon večernje mise. Biblijski sat zbog generalne probe za Prvu pričest ovaj petak i zbog zaručničkoga tečaja sljedeći petak je spriječen dva puta.

7. U subotu, 30. travnja u 10 sati je Prva pričest u župnoj crkvi. Ispovijed za prvopričesnike i roditelje je u četvrtak, 28. travnja, u 10 sati i u 16 sati, a generalna proba u petak, 29. travnja u 19:15 sati.

8. Slavlje Prve pričesti na filijalama u Breziku, Zoljanu, Seoni i Donjoj Motičini je u nedjelju 8. svibnja.

9. Sljedeće nedjelje, 1. svibnja, u 11 sati je sveta misa na Šipovcu, slavimo sv. Josipa Radnika. U Đurđenovcu je godišnje klečanje.

10. U nedjelju, 1. svibnja, dvadeset i sedma je obljetnica vojno-redarstvene akcije ‘Bljesak’ u Okučanima. Središnje biskupijsko-spomen slavlje u crkvi sv. Vida u Okučanima u 10:30 sati predvodi naš Biskup.

11. Tečaj priprave za crkveni brak u dvorani Emaus započinje 2. svibnja ove godine u 19:30 sati. Sljedeći tečaj je u rujnu.

12. Najavljujemo da ćemo slaviti svetu misu u kapeli u Rozmajerovcu u čast sv. Florijana u srijedu, 4. svibnja, u 10:30 sati. Svi ste dobrodošli.

13. U Ludbregu je 21. i 22. svibnja Četvrti nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji o temi ‘Starije osobe i plodovi Duha Svetoga’. Prema svojim mogućnostima pozvani su uključiti se roditelji s djecom, drugi članovi obitelji, djedovi i bake te ostali koji to žele. Središnja sveta misa je u nedjelju, 22. svibnja, u 11 sati.

14. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

15. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

 

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.