USKRS – 17. travnja 2022.

1. Poštovani vjernici, svima Vama i članovima Vaših obitelji mi franjevci najiskrenije želimo sretan i blagoslovljen Uskrs!

2. Ovaj ponedjeljak je Vazmeni ponedjeljak. Svete mise su po nedjeljnom rasporedu, u 7, 9, 11 i 18:30 sati. Devetnica je Božjem milosrđu, svaku večer u crkvi u 18 sati molimo krunicu Božjega milosrđa.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 17:45 sati, a subotom nakon večernje svete mise je Euharistijsko klanjanje.

4. Nastavljamo s katehezama za prvopričesnike i krizmanike. Raspored je na oglasnoj ploči. U našoj župi je Prva pričest u subotu 30. travnja, a Sveta potvrda u subotu 21. svibnja.

5. U nedjelju, 25. travnja, slavimo Drugu vazmenu nedjelju, ujedno i Nedjelju Božjega milosrđa.

6. U prigodi 25. obljetnice osnutka Požeška biskupija organizira hodočašće svećenika i drugih vjernika u Rim od 3. do 8. srpnja 2022. godine u suradnji s agencijom Smisao života (tel. 049 268 024; mob. 092 1111 720, kontakt osoba Mijo Rak). Prijave i uplate idu preko agencije, najkasnije do 1. lipnja. Nakon prijave preko agencije treba se javiti i župniku koji treba u Biskupiju javiti sudionike hodočašća iz naše župe.

7. Zahvaljujemo svima koji nam pomažete u obnovi i održavanju naše crkve i samostana. Preporučamo se i nadalje.

8. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.