Uskrsna čestitka braće franjevaca

Dragi vjernici, draga braćo i sestre, dragi ljudi dobre volje,

u ime našega franjevačkog bratstva u Našicama čestitamo vam svetkovinu Uskrsa.

Isus je uskrsno! Odvažimo se to povjerovati. Neka naš život bude život vjere. Budimo svjedoci vjere.

Vjerujemo Isusu, ali i njegovim učenicima.

Povjerujmo Mariji Magdaleni zadahtanoj od trčanja i radosti: “Vidjela sam Gospodina”. Ako u nevjerici i otrčimo na njegov grob, povjerujmo da se iza praznine groba krije punina života.

Sretan Uskrs_2022

Povjerujmo apostolima koji nam svjedoče: “Vidjeli smo Gospodina!” Stavimo svoje nevjerice u Isusove rane i povjerujmo.

Više puta kad se umorimo, odvažimo se ponovno baciti mrežu na Isusovu riječ i ulov će biti čudesan. Gospodin nas toliko ljubi da misli i na naše najmanje potrebe. Tako je rekao i učenicima: “Hajde, doručkujte!” i pripravio im za jelo i posluživao ih.

I mi smo pozvani biti Isusovi svjedoci. Svojom vedrinom, svojim životnim optimizmom, svojim radom i zauzetošću za ovaj svijet.

Ima i jedno posebno svjedočanstvo. To je svjedočanstvo nedjelje. Ništa ne može tako svjedočiti da je Isus uskrsnuo nego držanje nedjelje. To je dan njegova uskrsnuća. Time što se sabiremo, time što slavimo nedjelju, time svjedočimo da vjerujemo da je on uskrsnuo.

Nedjelja je javno svjedočanstvo koje učenici Isusovi pružaju svijetu već dvije tisuće godina. I jako je dobar test da se ispitamo kakva je moja vjera u uskrsnuće: onakva kakva je moja nedjelja.

Zahvaljujemo svima koji drže nedjelju u našoj župi i skupljaju se oko Uskrsloga u crkvi na svetoj misi.

Ovog Uskrsa Gospodin nam je darovao prelijep dar: ponovno se možemo okupljati u crkvi bez ograničenja. Na tome prelijepom daru smo mu obilno zahvalni i želimo taj dar u potpunosti prihvatiti i dolaziti u crkvu na susret s Uskrslim i s braćom i sestrama u vjeri.

Isus je uskrsnuo. Živ je i daje se prepoznati, obilno nam pomaže u životu. U svakoj situaciji On je naše svjetlo.

Zahvaljujemo za vaše služenje Crkvi i što ste dobri prema nama.

Od srca Vam želimo mir i radost Uskrsloga u životu. Dao vam Uskrsli vječnu nagradu za sve dobro koje činite nama franjevcima, našoj crkvi i samostanu. Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs!

Braća franjevci iz Našica