CVJETNICA – 10. travnja 2022.

1. Ove nedjelje je Nedjelja Muke Gospodnje ili Cvjetnica, početak Velikoga tjedna. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. Ispovijedamo svakoga dana prije misa, ujutro u 6:45 sati i navečer u 18 sati. Mi smo uvijek na raspolaganju za ispovijed, pa vas molimo da se ispovjedite na vrijeme kako bi se izbjegle predblagdanske gužve. Na Veliki četvrtak i Veliki petak ispovijedamo tijekom dana. Za vrijeme obreda Velikoga četvrtka i Velikoga petka se ne ispovijeda. Na Veliku subotu ispovijedamo do 12 sati.

3. U ponedjeljak u 17 sati je velika ispovijed u našoj župnoj crkvi, ispovijedat će braća franjevci i svećenici Našičkoga dekanata. Molimo Vas da si tako prilagodite vrijeme da tada dođete u najvećem broju jer će tada ispovijedati najviše svećenika.

4. Ispovijed za krizmanike, školarce i sve mlade je u utorak, 12. travnja, prijepodne u 10 sati i poslijepodne u 17 sati.

5. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

6. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

7. U četvrtak, petak i subotu molimo Jutarnju i Službu čitanja iz Časoslova u crkvi u 7 sati.

8. Na Veliki četvrtak slavimo dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkoga reda. U požeškoj katedrali je Misa posvete ulja u 10 sati. Misa Večere Gospodnje u našoj župnoj crkvi je u 18:30 sati, a Getsemanska ura klanjanja nakon svete mise. Crkva će biti otvorena do 21:30 sati.

9. Na Veliki petak spominjemo se Isusove muke i smrti. Obvezatan je post i nemrs. Križni put je u župnoj crkvi u 9 sati, a obredi započinju u 17 sati. Sva milostinja Velikoga petka ide za sveta mjesta u Isusovoj domovini.

10. Na Veliku subotu spominjemo se Isusova boravka u grobu. Nema nikakvih obreda, a tijekom dana možete posjetiti Božji grob.

11. Vazmeno bdijenje započinje u subotu u 21 sat ispred crkve blagoslovom ognja. Ponesite svijeće za obnovu krsnih obećanja.

12. U nedjelju, 17. travnja, je svetkovina Kristova uskrsnuća – Uskrs. Blagoslov jela je na Vazmenom bdijenju i na jutarnjim svetim misama. Nema svete mise u bolničkoj kapeli.

13. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje. Zahvaljujemo članovima Franjevačkoga svjetovnog reda koji su uredili okoliš oko kipa Bezgrešne i vjernicama koje su generalno očistile crkvu i sakristiju.

14. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.