PETA KORIZMENA NEDJELJA – 3. travnja 2022.

1. Ove nedjelje je Peta korizmena nedjelja. Prva je nedjelja u mjesecu kad molimo i darujemo za duhovna zvanja u franjevačkom sjemeništu. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. Nedjeljom nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina.

3. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise Euharistijsko klanjanje.

4. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom prije pobožnosti križnoga puta u crkvi je korizmena kateheza.

5. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za najpotrebnije.

6. Ovaj tjedan su ispovijedi po našem dekanatu: u srijedu u Bokšiću i Feričancima, u četvrtak u Crncu i Čačincima, u petak u Podgoraču i Đurđenovcu, u subotu u Velimirovcu i Markovcu, u nedjelju u Orahovici. Ispovijed u Našicama je u ponedjeljak, 11. travnja u 17 sati, pa vas molimo da dođete.

7. U četvrtak, 7. travnja, u 16 sati u župnoj crkvi u Staroj Gradiški spomen je svećenika koji su bili utamničeni u starogradiškom zatvoru i drugih nedužnih žrtava logora, među njima i onih koji su tamnovali tijekom Domovinskoga rata.

8. U petak, 8. travnja, slavimo Žalosni petak kada se u našoj Biskupiji slavi Dan obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika. To je dan kad se u svim župama, a osobito u Jasenovcu, moli za sve žrtve totalitarnih režima u 20. stoljeću. Pokorničko-molitveno slavlje je u župnoj crkvi u Jasenovcu s početkom u 18 sati.

9. Sljedeće nedjelje je Cvjetnica. Svete mise su u župnoj crkvi u 7, 9, 11 i 18:30 sati. U 11 sati je blagoslov grančica u samostanskom dvorištu nakon kojega je sveta misa s pjevanjem Muke u župnoj crkvi. Toga dana će svete mise po filijalama biti po sljedećem rasporedu: u Zoljanu, D. Motičini i Breziku u 16:30 sati, a u Seoni u 15 sati.

10. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje Vašoj dobroti.

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.