ČETVRTA KORIZMENA NEDJELJA – 27. ožujka 2022.

1. Ove nedjelje je Četvrta korizmena nedjelja. Pobožnost križnoga puta je u Aleji lipa u 15 sati. Sveta misa u bolničkoj kapeli je u 16:30 sati.

2. Ove nedjelje nakon mise u 9 sati je Framica u vjeronaučnoj dvorani. To je odgojni susret u vjeri djece od 6 do 12 godina. Bit će redovito svake nedjelje.

3. Zbog ispovijedi u našoj župi i po Dekanatu župnu katehezu nastavljamo u Uskrsnom tjednu. Isto tako je i za molitvenu zajednicu i Biblijski sat.

4. U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a subotom nakon večernje svete mise Euharistijsko klanjanje.

5. Pobožnost križnog puta u korizmi je petkom u 18 sati u župnoj crkvi i nedjeljom u 15 sati u Aleji lipa. Petkom prije pobožnosti križnoga puta u crkvi je korizmena kateheza.

6. Milostinja koja se skuplja petkom u korizmi na zamolbu Biskupa prinijet će se na Veliki četvrtak u požeškoj katedrali za najpotrebnije.

7. Ispovijed bolesnika i starijih osoba u Našicama i Martinu bit će u utorak, 29. ožujka, pa koji još niste, molimo vas da ih prijavite u župnom uredu. Ispovijed po filijalama je po sljedećem rasporedu: 30. ožujka (srijeda) u Breziku, 31. ožujka (četvrtak) u Seoni i Zoljanu i 1. travnja (petak) u Donjoj Motičini.

8. U subotu 2. travnja je XXVII. Našički križni put. Početak je u našoj župnoj crkvi u 9 sati, a završetak sa sv. misom otprilike nakon 14 sati. Ide se od župne crkve preko Klarina brda na groblje i po gradu. Više pojedinosti o križnom putu imate na oglasnoj ploči i na našoj internetskoj stranici.

9. Naši župljani Marko Bijuklić i Paula Nekić kao predstavnici Isusovačke klasične gimnazije iz Osijeka osvojili su sa svojom školom prvo mjesto na nadbiskupijskoj (županijskoj) vjeronaučnoj olimpijadi srednjih škola o temi ‘Sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova” te se plasirali na državno natjecanje u Zadru. Čestitamo im!

10. Hvala svima na dosadašnjoj materijalnoj pomoći za obnovu i održavanje župne crkve i samostana, preporučamo se i nadalje.

11. Preporučamo da uzimate i čitate vjerski tisak, osobito novi broj Glasa Koncila.

Molitva za Požešku biskupiju

Svemogući Bože! Zahvaljujemo ti na neprocjenjivom daru pripadnosti zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve u svojoj Požeškoj biskupiji.

Molimo te, pomozi nam da u sinovskoj odanosti prema Svetom Ocu, čvrsto povezani u vjeri, nadi i ljubavi sa svojim biskupom i svećenicima, redovnicima i redovnicama životom svjedočimo Isusa Krista kao jedinog Spasitelja čovjeka.

Budi nam potpora u nastojanju oko izgradnje civilizacije ljubavi. Daj da u bolesnicima i starcima, prognanicima i siromašnima prepoznajemo Isusovo lice. Neka nam oni, kao sv. Lovri, budu najdraže blago.

Sadašnjost i budućnost svoje Biskupije povjeravamo Mariji, tvojoj najvjernijoj službenici. Neka ona majčinski prati i upravlja naše korake na putu vjernosti tvome Sinu Isusu Kristu. Koji živi i kraljuje danas i uvijeke. Amen.